De Citit : Știri

Steve Martin si Alec Baldwin vor fi gazdele premiilor Oscar din 2010

| 04 noiembrie

Dupa ce Hugh Jackman, care s-a descurcat de minune in postura de gazda a premiilor Oscar, a refuzat sa mai prezinte si ceremonia din 2010, producatorii au optat pentru doi prezentatori: Steve Martin si Alec Baldwin.
Daca comediantul Steve Martin a fost nominalizat la Emmy pentru modul in care s-a descurcat la cea de 73-a ceremonie a premiilor Oscar, Baldwin va fi gazda prestigiosului eveniment pentru prima data – insa s-a obisnuit cu astel de evenimente datorita numeroaselor premii Emmy pe care le-a castigat serialul in care joaca – 30 Rock.
“Credem ca noua echipa este perfecta pentru a gazdui editia urmatoare a premiilor Oscar. Steve vine cu experienta anterioara, el mai prezentand ceremonia de cateva ori pana acum, in timp ce Alec va fi o prezenta proaspata si bine-venita”, au declarat organizatorii intr-un comunicat de presa.
“Sunt fericit ca va trebui sa prezint premiile Oscar cu inamicul meu, Alec Baldwin”, glumeste Martin, in timp ce Baldwin sustine: “Sunt incantat ca voi fi gazda Oscarurilor. Este o sansa intr-o viata!”.
Alegerea acestui cuplu trasnit este considerata o adevarata surpriza de catre specialisti, dupa ce gala Oscar 2009 a fost prezentata in pasi de dans si cu multe secvente muzicale de actorul australian Hugh Jackman, fiind o editie bine primita de critica de specialitate si bucurandu-se de o audienta mai mare fata de anii anteriori.
Daca Martin si-a castigat reputatia bine meritata de actor de comedii, Alec Baldwin este cunoscut mai ales pentru roluri in drame precum The Cooler sau Mystic River. Cu toate acestea el nu este strain filmelor de comedie, dovada serialul in care este protagonist la ora actuala, 30 Rock.
Ceremonia din 2010 nu va fi prima care sa aiba doi sau mai multi prezentatori. In 1987 Chevy Chase, Goldie Hawn si Paul Hogan au fost gazdele marelui eveniment. Nominalizarile vor fi anuntate pe 2 februarie 2010, iar premiile Oscar vor fi decernate pe 7 martie, la Kodak Theatre din Los Angeles.
Cei doi mai lucreaza la un proiect comun, comedia romantica It’s Complicated. In proiectul regizoarei si scenaristei Nancy Meyers mai joaca si Meryl Streep. Dubla castigatoare a Premiului Oscar va juca rolul unui brutar, Alec Baldwin va fi fostul ei sot, un avocat, iar Steve va fi arhitectul noii sale locuinte. Cei trei vor forma un triunghi amoros: fostul sot si actualul pretendent se vor lupta pentru atentia personajului interpretat de Meryl.
Filmul va rula in premiera in Romania pe 12 februarie 2010.
Sursa: Contact Music, The Hollywood Reporter, Reuters, Mediafax.