De Citit : Știri

Spectacolul „Iluzionistele” de Madalina Dan a avut premiera in Bucuresti

| 11 februarie

Madalina Dan, o tanara coregrafa in plina ascensiune care s-a bucurat de un mare succes in Olanda, a creat o noua lucrare, care a fost lansata pe 7 si 8 februarie pe scena Centrul National al Dansului Bucuresti.

Este vorba de spectacolul "Iluzionistele", in care evolueaza Maria Baroncea, Carmen Cotofana, Mihaela Dancs si Madalina Dan.

Iata un fragment din spectacolul Madalinei Dan: "Noi locuim departe de aceste locuri cochete, intr-un castel, la intretaierea drumului de vest cu cel de sus-est, acolo sus, mai in stinga pe harta, pe Tarimul de Nord cu accente citadine, acolo unde stelele cazatoare se numara cu aplomb si maniere alese. Periodic, frunzarim neglijent brosurici pline cu litere lipsa, ne facem manichiura cu iod, dam de mancare la plozi, ne rotim in directia acelor de ceasornic, ne uitam cuviincioase la televizor….Totul pentru igiena mentala. La prinz, la somnul de frumusete, mai atipim putin pe prichici, apoi ne trezim despletite, urcam incaltate pe lavita, ne invioram cu o limonada si o cafea neagra, o sorbim nemilos si asteptam sa ne ploua in gura".

Madalina a mai creat pana acum "Dash to transcendent", "Just like a woman", "All of me", "Need for speed" si "Dedublarea".

Totodata, la finalul anului trecut, Madalina Dan a fost selectata alaturi de Andrea Bozic (Olanda) si Michael Pinchbeck (Marea Britanie) sa creeze o coregrafie care va avea premiera in luna aprilie a acestui an, in cadrul renumitului festival Springdance din Olanda.