De Citit : Știri

Sergiu Nicolaescu revine in cinematografe cu filmul „Carol I”

| 13 aprilie

Sergiu Nicolaescu pregateste lansarea cinematografica a celui mai recent film al sau, Carol I, care din 8 mai va putea fi vizionat la cinematograful The Light, din cadrul Liberty Centre.

Filmul marcheaza o premiera in cinematografia romaneasca: acelasi actor joaca la varste diferite acelasi personaj in doua filme distincte – Sergiu Nicolaescu in rolul regelui Carol I atat in Pentru patrie (1977), cat si in Carol I (2009).

Prin felul in care este construit filmul, aflat la granita dintre documentar istoric si film artistic, devine o adevarata lectie de istorie prezentata intr-un limbaj atractiv si accesibil.

“Carol e unul dintre cele mai importante personaje ale Romaniei moderne, chiar cel mai important al istoriei generala a romanilor. El a fost creatorul Romaniei moderne”, a explicat regizorul.

Distributia filmului reuneste actori consacrati ai cinematografiei romanesti: Sergiu Nicolaescu, Razvan Vasilescu, Geo Dobre, Cristian Motiu, Andreea Macelaru Sofron.

Carol I este unul din putinele filme din cinematografia romaneasca in care Carol I apare ca personaj, celelalte doua fiind Independenta Romaniei (1912, actor Aristide Demetriade, regia Grigore Brezeanu) si Restul e tacere (2007, actor Alexandru Hasnas, regia Nae Caranfil).

Premiera de gala a filmului Carol I va avea loc sambata, 9 mai, cu incepere de la ora 19.00, la CinemaPRO.

Sursa: MediaPro Distribution