De Citit : Știri

Se pregateste primul Campionat National de Air Guitar!

| 30 iulie

Primul campionat de Air Guitar din Romania va avea loc pe 2 august in clubul bucurestean Green Hours.
Air Guitar reprezinta actiunea de a simula cantatul la o chitara. Adica e ca atunci cand privesti un clip cu Jimi Hendrix si incepi si tu sa mimezi miscarile pe care le face chitaristul. Aceasta reactie naturala la sunetul muzicii a fost transformata in competitie acum 15 ani de catre finlandezi. In prezent peste 30 de tari sunt afiliate la un Campionat Mondial de Air Guitar.
Finalitatea competitiei este promovarea pacii. Concurentii pleaca de la ideea ca oricine tine in mana o chitara nu poate tine in acelasi timp si o arma.. De altfel, multiplul campion american Dan Crane a fost cel care a rostit pentru prima data sloganul Make air, not war.
Primul Campionat National de Air Guitar va avea loc in Romania pe data de 2 august 2009, in clubul Green Hours incepand cu ora 20:00. La aceasta prima competitie s-au calificat 4 concurenti. Unul dintre acestia are sansa sa devina Campionul National care va reprezinta Romania la Campionatul Mondial din Finlanda, care va avea loc pe data de 21 august 2009, la Oulu.
Concursul de Air Guitar se desfasoara pe durata a doua runde, fiecare dintre cele doua fiind punctate de catre un juriu format din 3-4 persoane care noteaza participantii in sistemul folosit in patinajul artistic. Astfel, se noteaza impresia tehnica dar si cea artistica. Concurentii pot perfroma in fiecare din cele doua runde pe un fragment muzical nu mai lung de 60 de secunde.

Pentru mai multe detalii, vezi www.airguitar.ro