De Citit : Știri

Scurtmetraje la Future Shorts, in Herastrau

| 10 iunie

Corneliu Porumboiu, Cristian Mungiu, Cristi Puiu si Radu Jude vor prezenta publicului cate un scurtmetraj preferat in cadrul unei editii speciale a Future Shorts, care va avea pe 26 iunie la Teatrul de Vara din parcul Herastrau si a carei gazda va fi actrita Maria Dinulescu.
Publicul va putea viziona atat filme din colectia internationala Future Shorts, cat si din colectiile festivalurilor Animest si TIFF. Pe ecranul amfiteatrului vor fi proiectate, de la ora 19.00 pana dimineata, filme de fictiune, animatii recente si pelicule clasice de referinta, in cadrul primului eveniment din seria Noaptea lunga a filmelor scurte.
Organizatorii spun ca editia din luna iunie a Festivalului International Future Shorts reprezinta lansarea primului maraton anual dedicat exclusiv scurtmetrajelor, acest eveniment propunandu-si sa devina o sarbatoare a cinefililor dornici sa vada cele mai noi filme scurte sau pelicule recomandate de tinerii cineasti.
Pe langa scurtmetraje, spectatorii se pot bucura de muzica live, gustari si racoritoare.
Potrivit organizatorilor, proiectul Future Shorts, adus in Romania de Asociatia ORICUM si Feeder.ro, este o alternativa intr-o tara in care numarul cinematografelor este de aproximativ 70 si in care nu exista niciun spatiu in care publicul sa poata urmari exclusiv scurtmetraje.
Sursa: Future Shorts