De Citit : Știri

Sapte artisti Universal prezenti la B’ESTFEST 2009

| 22 mai

Cea de-a treia editie a festivalului B’ESTFEST, care se va desfasura intre 1 si 5 iulie, in aer liber, la Romexpo, va aduce pe scena peste 30 de artisti, care isi vor demontrsa talentul in cele 5 zile ale festivalului.
Printre artistii ce si-au anutat participarea la B’ESTFEST se numara si: The Killers, Ayo, Patrice, Gabriella Cilmi, The Klaxons, White Lies si Polarkreis 18.
The Killers
Trupa americana, originara din Las Vegas, ce s-au lansat in 2002 si s-au facut remarcati printr-un sound original ce imbina muzica electronica cu un rock alternativ actual, au revenit in 2008 in atentia fanilor cu albumul Day & Age. Single-ul Human, primul lansat de pe acest album s-a bucurat de un succes spectaculos in topurile din strainatate cat si din tara.
Ayo
Pasionata de muzica inca de mica, fiica unui nigerian si a unei romance, Ayo s-a facut remarcata in anul 2006 cand si-a lansat albumul de debut Joyful, primul extras pe single Down on my knees propulsand-o in topurile de specialitate din intreaga lume. Cu un sound exotic si elegant, Ayo canta despre copilaria ei nomada si despre experientele pe care le-a trait in cadrul unei familii dezbinate pana cand si-a gasit alinarea in muzica.
Patrice
Artist reggae afro-german, Patrice are o muzica puternic influentata de nume precum Jimi Hendrix sau Bob Marley. Sound-ul reggae este imbinat armonios cu influente jazz, folk sau blues si cu versuri cu tenta sociala inspirate din viata cotidiana a locuitorilor tarilor africane. Piesa Soulstorm l-a adus in atentia ascultatorilor ca un reprezentant de marca al noii generatii de artisti reggae.
Gabriella Cilmi
De origine australiana, Gabriella Cilmi a debutat la doar 16 ani cu albumul Lessons To Be Learned, o combinatie inedita de pop, jazz si r’n’b. Dupa ce si-a inceput cariera muzicala intr-o trupa rock de cover-uri, Gabriella ne ofera un album actual cu un sound modern si matur. Sweet about me este piesa care a facut-o cunoscuta pe Gabriella Cilmi in toata lumea si a ajuns sa fie number one in topurile din Australia, U.S. si Europa fiind astfel supranumita de presa de specialitate din UK ca fiind noua senzatie a muzicii pop actuale.
The Klaxons
Una dintre cele mai apreciate trupe de dance-punk din mare britanie, The Klaxons s-au facut remarcati cu primul lor album Myths of the Near Future aducand elemente noi stilului indie-rock adoptat de majoritatea trupelor britanice contemporane. Cu o imagine futurista, The Klaxons au actualizat genul new rave la anul 2008 si astfel albumul lor de debut a fost considerat cea mai buna productie muzicala de catre prestigioasa revista NME.
White Lies
Considerati pe drept cuvant urmasii celor de la Joy Division, White Lies s-au lansat la sfarsitul anului 2008 cu albumul To lose my life…, album ce a fost considerat o alternativa la stilul indie rock abordat de majoritatea trupelor britanice ale momentului. Harry McVeigh (voce si chitara), Jack Lawrence-Brown (tobe) si Charles Cave (bass) au compus 10 piese in care vorbesc despre moarte si dragoste, armonizate de un sound post punk ce i-a propulsat cu succes in industria muzicala actuala.
Polarkreis 18
Cu un sound modern, ce aminteste de inceputurile new wave-ului, Polarkreis 18 isi lanseaza in 2008 albumul The colour of Snow ce reuneste doua stiluri muzicale oarecum contrastante, rock-ul si muzica electronica. Allein Allein este piesa care i-a facut cunoscuti publicului din Romania aceasta regasindu-se in clasamentele de muzica alternativa din intreaga Europa.
Universal Music Romania si B’ESTFEST au lansat compilatia B’ESTFEST Volume 1. Aceasta include nume mari din line-up-urile B’ESTFEST (The Killers, Santana, Moby, Nelly Furtado, Kaiser Chiefs etc.) si va fi disponibila la pretul de 29.9 lei in magazinele de specialitate, benzinarii, online pe site-urile partenere si, desigur, chiar la B’ESTFEST.
Sursa: Universal Music Romania