De Citit : Știri

Regii muzicii “emo” renunta la zorzoane

| 04 august

My Chemical Romance anunta un album cu o muzica simpla, pentru a carei interpretare nu vor mai avea nevoie de scenarii, costume si machiaj.
Pop-punkerii de la My Chemical Romance au anuntat recent ca intra in studioul din Los Angeles pentru a incepe inregistrarile la cel de-al patrulea album, informeaza editia online a revistei “NME”. Trupa va lucra impreuna cu producatorul Brendan O’Brien, cunoscut pentru colaborarile cu Pearl Jam, Aerosmith si Stone Temple Pilots. Autorii hitului Welcome to the Black Parade lucreaza la noile melodii din vara anului trecut.
“Daca ar fi sa descriu noul album semnat My Chemical Romance, as spune ca acesta a ajuns acum la cea mai pura, cea mai distilata versiune cu putinta”, spune solistul trupei, Gerard Way, citat de “NME”. “Ne-am concentrat de data asta pe melodie si pe scrierea cantecelor si am renuntat la zorzoane. Daca atunci cand repetam intr-o camera, noi cinci nu suntem in stare sa cantam ca lumea o piesa, n-are rost s-o mai ducem la studio ca sa-i adaugam efecte si parti de orchestra”, explica solistul. Intr-un interviul pentru MTV, acelasi Gerard Way spune ca nu mai doreste sa se ascunda “dupa fictiuni, uniforme si machiaje”.
Legat de noul album, chitaristul Ray Toro apreciaza ca a fost lasat mai mult loc pentru spontaneitatea compozitiilor. Dupa ne uimeste cu un celebru cliseu: “Pot sa spun ca este cel mai bun album facut pana acum”. Formatia nu a anuntat inca data la care va fi lansat noul disc, insa a cantat acum o luna, la Hollywood, trei melodii proaspete: Death Before Disco, Drugs si Kiss The Rain. Desi Gerard Way a declarat in mai multe randuri ca “emo” este o “mizerie”, fanii acestui curent se identifica mai departe cu muzica, dar si cu lookul My Chemical Romance.
Ascultati aici piesa trupei My Chemical Romance, Welcome To The Black Parade!