De Citit : Știri

Regal de scurt metraje la Future Shorts

| 17 martie

Festivalul international de scurt metraje Future Shorts va prezenta pe 20 martie, pe langa filmele internationale, o colectie extra de scurt metraje romanesti. Dupa proiectii, noaptea continua cu un concert Khidja Clouds Society si cu afterparty TRG si MC BEAN.
Festivalul Future Shorts este unul foarte proaspat, cu un public tanar si informat. De foarte multe ori insa, tinerii se uita numai in viitor, ignorand valorile trecutului. Asa ca, pe 20 martie, de la 20.00, vor fi prezentate in premiera o serie de bijuterii ale filmului scurt romanesc, cu sprijinul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Printre filmele "de colectie” se numara scurt metraje semnate Mircea Veroiu, Bose Ovidiu Pastina, Laurentiu Damian, Vali Hotea si Cristian Mungiu.
Evenimentul va fi un tur de 360 de grade in timp si spatiu al scurt metrajelor de calitate: in program vor fi pelicule romanesti din perioada ‘70 – ‘90, dar si filme foarte recente inscrise in competitia locala Future Shorts. Printre acestea se afla un scurt metraj pentru care Tudor Chirila a fost deopotriva scenarist si actor, regizat de Andrei Sota, precum si pelicula lui Matei Alexandru Mocanu, “Muzica de camera”.
Nu vor lipsi nici filmele scurte “obisnuite”, din colectia internationala Future Shorts. Germania, Spania, Australia, SUA, Japonia si Marea Britanie sunt tarile care vor concura la compunerea unui amestec multicultural de cinematografie spumoasa.
Dupa proiectia filmelor, urmeaza concertul Khidja Clouds Society. Acesta reuneste 6 artisti care canta in premiera in aceasta formula: Rusu cu beats si keys, Flore cu beats, scratches si cuts, Electric Brother la bas, Vlaicu Golcea la keys si Alexandru Anastasiu la vibrafon.

Surprizele de la afterparty, precum si invitatii speciali ai evenimentului "Back to the Future Shorts” vor completa experienta eclectica film – muzica. Pana atunci insa, cinefilii pot urmari productii valoroase marca Future Shorts si continut exclusiv direct pe telefonul mobil, prin Vodafone live!. Iar regizorii romani si tinerii aspiranti la acest statut sunt invitati sa-si inscrie productiile pe site-ul www.futureshorts.ro, la una dintre cele doua sectiuni ale competitiei Future Shorts, "Cursa pe banda” sau "Cursa mobila”.
Biletele pentru evenimentul de vineri, 20 martie, ora 20.00, se cumpara direct la intrarea in salile ArtExpo ale TNB. Pretul unui bilet este de 25 lei si ofera acces la programul intregii seri – proiectie, concert si after-party.
Program Future Shorts 20 martie:
20.00 – Scurt metraje romanesti “de colectie”
21.00 – Scurt metraje internationale Future Shorts
22.30 – Scurt metraje romanesti inscrise in competitia Future Shorts
23.00 – Concert Khidja Clouds Society
24:00 – Afterparty cu TRG & MC BEAN