De Citit : Știri

Record la Sziget: 390.000 de spectatori

| 17 august

Numarul fanilor a crescut datorita fluxului de straini sositi din Franta, Italia si Olanda

"Pe perioada celor cinci zile ale festivalului Sziget si in ziua premergatoare dedicata concertelor trupelor maghiare, a fost inregistrat un total de 390.000 de spectatori, ceea ce inseamna un record”, a declarat Viktoria Veto, purtatoarea de cuvant a festivalului, citata de AFP.
Unul dintre cele mai mari festivaluri de vara din Europa, Szigetul a inchis duminica, 16 august, portile celei de-a 17 editii. Daca numarul vizitatorilor locali a stagnat fata de anii trecuti, a crescut in schimb numarul fanilor veniti din Italia, Franta, Olanda si Belgia.

Cea mai incarcata zi a fost vineri, cand 70.000 de spectatori au venit sa asculte capetele de afis ale serii: The Prodigy si Primal Scream. Cifra inregistrata vineri de festivalul din Budapesta este egala cu totalul de spectatori inregistrat in cinci zile la festivalul bucurestean B’Estfest 2009. Festivalul maghiar a avut un buget de 9,69 milioane de euro, iar printre capetele de afis s-au aflat nume precum Lily Allen, Fatboy Slim, Nouvelle Vague si The Offspring.