De Citit : Știri

Record de cinefili la Berlin

| 23 februarie

Margareta Nistor, critic de film prezent la acest eveniment a descris pentru cotidianul.ro atmosfera specială care a cuprins Berlinul în zilele de festival: “Aproape toate sălile au fost arhipline, se formau adevărate cozi şi trebuia să ajungi mai devreme ca să prinzi un loc, asta în condiţii în care luna nefericită de iarnă ar fi trebuit să ţină lumea acasă”.

În privinţa spectatorilor, potrivit unui comunicat dat publicităţii, anul acesta la Berlin a fost record de cinefili, mai precis, în primele opt zile de festival au fost vândute 270.000 de bilete.

“Nu ştiu dacă ediţia din acest an a fost mai spectaculoasă ca altele, sau chiar mai importantă, dar au fost 400 de filme şi mai mulţi vizitatori ca niciodată”, a precizat criticul de film.

“Honey”, un film la limita documentarului

Câştigătorul Ursului de Aur 2010, filmul “Honey”, pare să fi fost marea surpriză a serii, de altfel regizorul turc Semih Kaplanoglu s-a declarat surprins de distincţia primită, conştient fiind că pe parcursul festivalului nu a înregistrat un punctaj suficient de mare, spune Margareta Nistor.

CITESTE MAI DEPARTE PE COTIDIANUL.RO.