De Citit : Știri

Printul Charles va lansa o carte si un film cu teme ecologice

| 27 aprilie

Printul Charles al Marii Britanii va calca pe urmele fostului vicepresedinte al Statelor Unite, Al Gore, si va lansa o carte si un film documentar despre protectia mediului inconjurator.
Cartea si filmul, denumite Harmony, vor fi lansate in anul 2010.
“Cred ca echilibrul nostru pe acest Pamant consta in adaptarea perceptiei si a atentiei noastre spre a putea intelege, din nou, ca avem datoria sacra de a pastra ordinea naturala a lucrurilor”, a declarat Printul Charles.
“Daca putem sa redescoperim sensul armoniei, ca sa facem parte din ea, vom observa ca Pamantul nu este un sistem gigantic de productie, care poate fi motificat cum vrem noi si fara niciun cost pentru a creste propriul castig”.
Co-autorul cartii este fostul director al organizatiei Friends of the Earth, Tony Juniper, care a criticat un numar mare de celebritati care promovau protectia mediului inconjurator, printre care si Naomi Campbell si Sienna Miller.
Cartea va fi cea de-a doua lansare editoriala a Printului dupa The Old Man of Lochnagar (1970), o carte pentru copii, scrisa pentru fratii sai mai mici.
Casa editoriala a Printului sustin ca Harmony va scoate in evidenta si mai mult convingerile sale legate de produsele organice, precum si opozitia fata de culturile modificate genetic si fata de arhitectura moderna.
Sursa: CNN News
Foto: CNN News