De Citit : Știri

O noua idee originala, marca NexT

| 19 martie

Pentru cea de-a treia editie a Festivalului International de Scurt si Mediu Metraj NexT, care se va desfasura in Bucuresti, in perioada 1–5 aprilie, la Cinema Scala si Cinemateca Eforie, organizatorii au imaginat o noua idee, menita sa ii atraga pe toti cei pasionati atat de NexT, cat si de… bricolaj.
Brico Contest este un concurs de creatie care ii vizeaza pe toti cei carora le place sa masoare, sa deseneze, sa taie, sa lipeasca, sa vopseasca, sa bata cuie si, nu in ultimul rand, sa fie in mijlocul atmosferei NexT. Tot ce le mai trebuie este o idee buna, care trebuie sa stea la baza creatiei unui obiect decorativ, functional, hand-made, usor transportabil, care sa nu ocupe un spatiu mai mare de 1 metru patrat si care sa contina elemente din visual-ul NexT.
Cincisprezece proiecte din totalul celor propuse vor fi selectionate si vor primi o suma de bani pentru realizare. Obiectele rezultate in final vor fi expuse pe intreaga durata a festivalului in foaierul cinematografului Scala, devenind parte a decorului NexT in aceasta locatie.
Pe 4 aprilie, in cadrul Galei de Inchidere a festivalului va fi anuntat castigatorul Brico Contest, ales in urma voturilor publicului NexT. Premiul consta intr-o excursie de trei zile la Festivalul de Public Design de la Milano (18-26 aprilie), care include si o acreditare la manifestarile acestui eveniment de amploare.
Mai multe detalii despre desfasurarea acestui nou proiect marca NexT vor fi disponibile pe www.nextproject.ro, la sectiunea Brico Contest, incepand din data de 18 martie, ora 20.00 – momentul lansarii noului site al festivalului.
Data limita de inscriere in acest concurs este 25 martie.
Brico Contest ar fi ramas o simpla idee pe hartie a organizatorilor NexT, fara sprijinul oferit de ClubAfaceri.ro, newschannel.ro, flu.ro si GhiseulBancar.ro. “Suntem bucurosi sa putem sustine un proiect inedit si de o asemenea anvergura, precum cel initiat de Festivalul International de Film NexT. Ne alaturam ideilor inovatoare, competitiilor de calitate si ne implicam in tot ceea ce poate aduce un plus de valoare, un pas inainte si poate deschide noi orizonturi. Acestea sunt si valorile platformei de business ClubAfaceri.ro si ne incanta foarte tare faptul ca le-am regasit in acest proiect!”, spune Adrian Tanasescu, Director Executiv ClubAfaceri.ro.