De Citit : Știri

Norah Jones lanseaza „Featuring”

| 23 august

Albumul Featuring, care va fi lansat pe 2 noiembrie, este o colectie a colaborarilor muzicale de exceptie ale multi-premiatei artiste Norah Jones. Cele 18 piese de pe album au fost adunate pe parcursul ultimului deceniu si includ duete cu legende precum Ray Charles, Willie Nelson si Dolly Parton, dar si cu vedete ale secolului XXI, de la OutKast la Foo Fighters.

“Este atat de frumos, flatant si chiar distractiv cand sunt rugata sa cant cu cineva pe care il admir”, spune Norah. “Te scoate putin din zona de confort cand faci ceva cu un alt artist. Nu stii exact la ce sa te astepti – e ca atunci cand esti mic si ai o intalnire de joaca”.

Piesele de pe Featuring sunt culese de pe parcursul intregii sale cariere, incepand cu unele dintre cele mai timpurii inregistrari (o versiune a More Than This a celor de la Roxy Music cu chitaristul Charlie Hunter in 2001) pana la cea mai recenta interpretare – o piesa numita Little Lou, Ugly Jack, Prophet John pe care a construit-o cu Belle and Sebastian, melodia urmand sa apara si pe noul lor album. Rezultatul este un soi de istorie paralela a celor patru albume ale artistei, care s-au vandut in total in peste 40 de milioane de copii in intreaga lume.

Aceste colaborari evidentiaza incredibila versatilitate muzicala a artistei, de la jazz la country, de la hip-hop la rock. Trei piese de pe Featuring au aparut initial pe discuri care au castigat Premiul Grammy cu titlul Albumul Anului (Genius Loves Company al lui Ray Charles, River: The Joni Letters de Herbie Hancock si Speakerboxxx/The Love Below al celor de la OutKast) si multe altele au fost nominalizate la aceeasi prestigioasa ceremonie.

Albumul include, de asemenea, piese ale proiectelor adiacente ale lui Norah (The Little Willies si El Madmo), si interpretari cu artisti cu care ea a fost in turneu, printre acestia numarandu-se M. Ward, Sasha Dobson, si Gillian Welch si David Rawlings. Melodiile de pe Featuring acopera o paleta larga, de la cantece clasice ale unor mari artisti precum Elvis Presley, Johnny Cash, Joni Mitchell si Roy Orbison, la materiale noi ale unor inovatori in peisajul muzical actual, cum ar fi Ryan Adams si Q-Tip.

“Multi dintre cei de pe album sunt oameni pe care i-am divinizat de cand eram mica, iar altii sunt mai tineri si contemporani cu mine.” spune Norah. “Chiar daca muzicienii sunt atat de diferiti unul de altul, atmosfera pieselor ma convinge ca e o idee minunata ca toate aceste piese sa fie adunate pe un album”.
Tracklisting-ul complet al Featuring:

1. Love Me – The Little Willies
2. Virginia Moon – The Foo Fighters featuring Norah Jones
3. Turn Them – Sean Bones featuring Norah Jones
4. Baby It’s Cold Outside – Willie Nelson featuring Norah Jones
5. Bull Rider – Norah Jones and Sasha Dobson
6. Ruler Of My Heart – Dirty Dozen Brass Band featuring Norah Jones
7. The Best Part – El Madmo
8. Take Off Your Cool – OutKast featuring Norah Jones
9. Life Is Better – Q-Tip featuring Norah Jones
10. Soon The New Day – Talib Kweli featuring Norah Jones
11. Little Lou, Prophet Jack, Ugly John – Belle & Sebastian featuring Norah Jones
12. Here We Go Again – Ray Charles featuring Norah Jones
13. Loretta – Norah Jones featuring Gillian Welch and David Rawlings
14. Dear John – Ryan Adams featuring Norah Jones
15. Creepin’ In – Norah Jones featuring Dolly Parton
16. Court & Spark – Herbie Hancock featuring Norah Jones
17. More Than This – Charlie Hunter featuring Norah Jones
18. Blue Bayou – Norah Jones featuring M. Ward