De Citit : Știri

Moartea lui Fidel Castro, in versiune punk

| 04 august

Jamie T lanseaza in toamna cel de-al doilea album, “Kings & Queens”
La doar 23 de ani, garage rockerul britanic Jamie T (pe numele real Jamie Treays) anunta ca va lansa pe 7 septembrie cel de-al doilea sau LP, intitulat Kings & Queens, potrivit editiei online a revistei NME.
Crescut in sudul multicultural al capitalei engleze, cantautorul Jamie T a preluat in muzica sa cate putin din ska-ul jamaican, din punkul trupei The Clash, dar si din frazarea hip-hop sau din Tina Turner (una dintre melodiile de pe albumul sau din 2007 se intituleaza chiar Ike & Tina). Vazand ca nu prea se descurca sa cante la chitara, Jamie T a ales sa cante la voce si la bass.
Noul disc al lui Jamie T include adictivul single Sticks N’Stones, dar si o piesa din care aflam de ce nu merita sa vizitam Cuba pana cand nu da coltul Fidel Castro (Castro Dies).
De asemenea, Kings & Queens alterneaza in mod neasteptat melodii punk purtand amprenta The Clash cu piese inspirate de folkul britanic. “Nu e greu sa-ti dai seama cat de mult conteaza influenta lui Joe Strummer (regretatul solist The Clash) mai ales in piese precum Hocus Pocus (prietenii care te trag la fund), Spider’s Web (referire la afacerile ilicite si comparatii americane intre Obama si Osama) si British Intelligence (paranoia supravegherii din umbra)”, scrie in avanpremiera cronicarul de la The Guardian.
Asculta-l aici pe Jamie T cu piesa Sticks ‘N’ Stones!
Tracklistul albumului Kings & Queens
368
Hocus Pocus
Sticks ‘N’ Stones
The Man’s Machine
Emily’s Heart
Chaka Demus
Spider’s Web
Castro Dies
Earth, Wind And Fire
British Intelligence
Jilly Armeen