De Citit : Știri

Mayhem aduce black-metalul la Rock City Open Air

| 27 aprilie

Trupa Mayhem, care a socat intreaga Europa cu stilul black metal, a confirmat participarea la Rock City Open Air, care va avea loc intre 20 si 23 august, in comuna Borcea, langa Fetesti.
Mayhem s-a format in 1984, la Oslo. A trecut prin schimbari de componenta si stil, prin drame personale si la nivel de trupa. Dar a rezistat. Critica de specialitate si chiar fanii acuza Mayhem de egoism, violenta, chiar de negare si depresie, la nivel de text, muzica si atitudine. Cu toate acestea, albumele trupei se vand in sute de mii de exemplare, la orice concert se aduna mii de admiratori.
Mayhem a ramas underground pentru ca asa au hotarat membrii trupei, care au optat pentru o comunicare personalizata cu fanii devotati genului, asumandu-si mesajul black.
Vestimentatia membrilor (Attila Csihar – voce, Necrobutcher – bass, Hellhammer – tobe, Morfeus/Silmaeth la chitara) este accesorizata cu toate formele de instrumente si sarme care contin tepi. Pentru unii, accesoriile artistilor reprezinta o metafora la adresa incorsetarii omului urban contemporan, discurs despre violenta care zace in noi, iar pentru altii, inseamna pur si simplu teribilism.
In cei 25 de ani de activitate muzicala au strans in portofoliu sase albume de studio (1987 – Deathcrush, 1994 – De Mysteriis Dom Sathanas, 1997 – Wolf’s Lair Abyss, 2000 – Grand Declaration of War, 2004 – Chimera, 2007 – Ordo Ad Chao), cinci albume live si sase materiale video.

Biletele pentru Rock City Open Air se distribuie prin Eventim.ro. A mai ramas o saptamana de promotie: abonamentele costa 270 lei pana la date de 30 aprilie. De la 1 mai, pretul acestora va fi de 300 de lei.
Sursa: Gala PR