De Citit : Știri

Maria Dinulescu il lectureaza pe Guillaume Musso la Bookfest

| 08 iunie

Maria Dinulescu va fi prezenta la Salonul International de Carte Bookfest 2010, sambata, 12 iunie, ca invitat special al editurii All.

Actrita a fost invitata cu ocazia lansarii romanului Vei fi acolo?, scris de Guillaume Musso, din care va lectura cateva pasaje pentru publicul prezent.

“Ma bucura cea de-a doua invitatie a Editurii All de a reprezenta un plus in promovarea cartilor pe care le lanseaza. Prima intalnire, cu Gargui, romanul de debut al canadianului Andrew Davidson, care s-a aflat pe locul intai in topul celor mai vandute carti la Targul de carte Gaudeamus, a adus si posibilitatea de a cunoaste un om fascinant. De aceasta data, impreuna cu Virginia Costeschi si Alexandra Rusu, am sa incerc sa ofer publicului o intalnire proaspata, cu ganduri profunde pe care Vei fi acolo? mi-a oferit sansa sa le redescopar”, spune Maria Dinulescu.

Francezul Guillaume Musso este un autor cu o scriitura moderna, ale carui carti sunt traduse in intreaga lume si vandute in milioane de exemplare. Printre cartile sale se numara Sauve-moi, Parce que je t’aim si Et Apres, adaptat pentru marele ecran, avandu-i in rolurile principale pe Romain Duris, John Malkovich si Evangeline Lilly.

Evenimentul va avea loc la ora 17:00 la Cafeneaua literara Lavazza – pavilionul 15 Romexpo.
Maria Dinulescu a intrat in atentia publicului in anul 2003, cand Traffic, unul dintre primele scurt metraje in care a jucat, a castigat Palm D’ Or la Cannes. Pelicula care a adus-o inapoi la Cannes a fost California Dreamin’ (endless), cu care a castigat premiul Un Certain Regard in anul 2007. Pana acum, Maria a jucat in peste douazeci de scurt metraje, reclame si video clipuri. De asemenea, ea a jucat in cateva seriale de televiziune si in douasprezece lung metraje, iar in sapte dintre ele a avut rolul principal. Maria Dinulescu a lucrat cu regizori ca Radu MIhaileanu, Catalin Mitulescu si Cristian Nemescu, iar dintre partenerii ei de film se numara, printre altii, Rutger Hauer, Armand Assante si Anthony Delon.