De Citit : Știri

Lista lui Schindler a fost gasita intr-o biblioteca din Australia

| 06 aprilie

O lista cu evrei, scrisa de catre Oskar Schindler, care a inspirat romanul si filmul castigator de Oscar – Schindler’s List, a fost descoperita intr-o biblioteca din Sydney.

Lista, care continea 801 evrei, salvati de la Holocaust de catre renumitul om de afeceri, a fost gasita de catre angajatii de la Libraria New South Wales State.

Documentul de 13 pagini, ingalbenit si fragil, a fost ratacit intr-una dintre cutiile cu materiale de cercetare si documentare ale autorului Thomas Keneally, care initial si-a denumit romanul Schindler’s Ark.

“Este unul dintre cele mai puternice documente din secolul XX. A fost tiparit pe 18 aprilie 1945 si a salvat 801 persoane de la camera de gazare. Este o un fragment emotionant de istorie”, a declarat unul dintre angajatii librariei.

Romanul a fost publicat in 1982 si contine povestea lui Schindler, cel care si-a riscat viata pentru a salva mai mult de 1000 de evrei din ghearele nazistilor. Steven Spielberg a trnsformat povestea in film in 1993, iar rolul lui Schindler a fost jucat de Liam Neeson.

Sursa: Yahoo News