De Citit : Știri

Legenda rave-ului britanic pentru prima data la Bucuresti: Orbital la B’ESTFEST

| 12 februarie

Nume cult al genului electro, Orbital revine pe scena internationala dupa o pauza de aproape cinci ani. Noul turneu al duo-ului britanic va ajunge anul acesta pentru prima data in Romania, unde Orbital promite publicului roman un live-show spectaculos pe 3 iulie, la B’ESTFEST.

Timp de doua decenii, Orbital a fost considerata cea mai creativa prezenta electro la nivel mondial, fiind aleasa de revista Q Magazine drept una "dintre cele 50 de trupe care trebuie vazute inainte de a muri". Cei doi membri fondatori, Paul si Phil Hartnoll au inregistrat in perioada 1989 – 2004 sapte albume de studio, patru dintre acestea mergand direct in TOP 20 U.K. Hit-urile "Chime", "Style", "Belfast" sau "The Box" si "Satan" au devenit o prezenta aproape permanenta in playlisturile cluburilor.

Orbital a colaborat de-a lungul timpului cu artisti celebri precum Alison Goldfrapp, Angelo Badalamenti sau chitaristul Metallica, Kirk Hammet, iar stilul exploziv al trupei a atras atentia producatorilor de la Hollywood, care i-au rugat pe fratii Hartnoll sa compuna pentru coloana sonora a filmelor "The Saint", "The Beach", "Event Horizon", "Johnny Mnemonic", "xXx" si "Mortal Kombat".

In 2004, cei doi membri Orbital au ales sa puna punct proiectului care in 13 ani i-a transformat in cei mai renumiti reprezentanti ai scenei electro internationale.

Cea de-a treia editie a B’ESTFEST se va desfasura in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, printre artistii care si-au anuntat deja prezenta numarandu-se The Killers si Patrice in "Ziua Zero", Motorhead si Moby pe 2 iulie, Franz Ferdinand si The Faint pe 3 iulie, The Ting Tings, pe 4 iulie si Manowar la AFTERSHOCK pe 5 iulie.

Biletele pentru "Ziua Zero", cele pentru Aftershock, biletele de o zi precum si abonamentele pentru 2, 3 si 4 iulie sunt disponibile atat online, pe www.myticket.ro precum si in reteaua magazinelor Diverta.