De Citit : Știri

James Cameron si fosta lui sotie Kathryn Bigelow se dueleaza in nominalizari si premii

| 09 februarie

Desi a facut senzatie la Globurile de Aur, unde a castigat statuetele pentru Cel mai bun Regizor si Pentru cel mai bun film, James Cameron va avea de luptat cu fosta sa sotie, Kathryn Bigelow, atat la Premiile Oscar, cat si la Gala Green Globes.

Celebrul regizor canadian se poate lauda cu noua niminalizari la Oscar si sapte la Premiile Green Globes: Cel mai bun film, Cel mai bun film de actiune, Cel mai bun film SF, Cel mai bun regizor, Cea mai buna coloana sonora intr-un film, Cele mai bune 10 filme ale deceniului si Cei mai buni 10 regizori ai deceniului.

In acelasi timp, Kathryn Bigelow (Hurt Locker) nu s-a lasta mai prejos. Dupa ce a castigat premiile pentru Cel mai bun regizor si Cel mai bun Producator in cadrul America Awards, fosta sotie a lui Cameron a primit noua nominalizari la Oscar si o nominalizare (Cel mai bun film) pentru Green Globes.

Unul dintre premiile Green Globes – Viewer’s Choice Awards, va fi oferit in urma voturilor on-line din toata lumea, pe site-ul www.movie-voters.com.

Evenimentul va avea loc pe data de 23 martie 2010, la Hotelul Westin Bonaventure din Los Angeles, locatie care a fost folosita de Cameron in doua din filmele sale: True Lies si Strange Days.

Cei care vor vota au sansa de a castiga doua invitatii speciale la evenimentul din Los Angeles.

Sursa: Green Globe Film Awards.