De Citit : Știri

Formatia Saptamanii: FLOTSAM & JETSAM

| 15 martie

Aproape de radacini
Atunci cand se rezuma la Big Four, americanii o fac pentru Metallica, Anthrax, Megadeth si Slayer, dar, din pacate, trupe precum Exodus, Testament sau Flotsam & Jetsam au fost scoase din calcul.

Totusi, aportul grupului Flotsam & Jetsam in sfera thrash metal nu poate fi minimizat si iata ca americanii arata ca inca mai au ceva de spus, iar ultimul sau album sta marturie.
Se numeste The Cold, contine 10 piese si este o surpriza placuta si pentru faptul ca a aparut dupa o pauza de cinci ani, timp in care multi au crezut ca trupa a iesit total de pe firmament.
Am sarit usor peste aceasta ultima productie Flotsam & Jetsam, dar in cele din urma mi-am propus sa nu o neglijez si cu aceasta ocazie imi face placere sa va spun cate ceva despre acest produs.
The Cold este tipul de disc care nu mai are prea multe in comun cu acel thrash optzecist, dar care merita luat in seama pentru modernitatea lui, pentru elementele thrash metal propuse intr-un alt format.
Din punctul meu de vedere, The Cold este peste precedentul, Dreams Of Death (scos in 2005), iar noua atitudine a cvintetului da sperante ca in viitor lucrurile se vor aseza ca in vremurile bune.
Noul set de piese ofera o atitudine actuala a unui thrash metal cosmetizat si care are o adresabilitate mai mare.
Reintoarcerea in grup a chitaristului Michael Gilbert este un atu pentru Flotsam & Jetsam, iar productia discului da pieselor o greutate aparte.
Faptul ca discul a fost sub egida Driven Music Group, companie pusa pe picioare de catre fostul chitarist al grupului Korn, Brian Head Welch, ii da un plus la capitolul promotie si o atentie sporita din partea mass-media.
Per total, agresivitatea, riff-urile de calitate si productia de nota 10 dau acestui album un plus fata de multe aparitii de gen din ultima perioada, iar grupului Flotsam & Jetsam un impuls pe care il merita din plin.
Singurul punct la care grupul putea sta mai bine este coperta, care, cu toate ca a fost realizata de cunoscutul Travis Smith (care a colaborat si cu Opeth sau Nevermore), are un iz gotic si nicidecum unul rau precum cele ale trupelor thrash metal.
Componenta Flotsam & Jetsam: Eric A.K. Knutson (voc), Michael Gilbert (chit), Jason Ward (bass), Craig Nielsen (bat), Mark Simpson (chit).

Titlurile pieselor de pe The Cold: Hypocrite, Take, The Cold, Black Cloud, Blackened Eyes Staring, Better Off Dead, Falling Short, Always, K.Y.A., Secret Life.
Citeste si:
– Artistul saptamanii: BRIAN ROBERTSON;
– Formatia saptamanii: DIE APOKALYPTISCHEN REITER;
– Formatia saptamanii: DESTRUCTION.
***
Click pentru cele mai recente stiri by Lenti Chiriac.