De Citit : Știri

Formatia Parlament anunta lansarea unui nou videoclip

| 21 mai

Trupa Parlament si-a anuntat lansarea celui mai nou videoclip, Doamne. Acesta va putea fi vazut in curand pe posturile de televiziune muzicale.
Doamne este o compozitie Doru Isaroiu, pe versurile lui Sorin Vasile aka Pepino, care si-a asumat si rolul de producator. Piesa vorbeste despre cautarea autenticului, despre refuzul de surogat. Laitmotivul sau, “Doamne, da-mi iubire”, este o ruga sincera, o deschidere de suflet, o confesiune si o declaratie. Invocarea lui Dumnezeu nu are nimic habotnic in ea. Este o chemare a dragostei reale, a animei pe care fiecare barbat o banuieste si o cauta, a dragostei care prin profunzimea sa capata misticism.
Videoclipul vine dupa ce piesa a fost lucrata, reorchestrata si are deja trei variante: cea oficiala, versiune in engleza si de club. Membrii trupei si-au dorit sa pastreze stilul consacrat Parlament, adaugand efecte moderne, sustinute de forta chitarelor.
Povestea se desfasoara pe doua planuri pentru personajul interpretat chiar de solistul-compozitor Doru Isaroiu. Planul asa-zis real este cel al cenusiului, al femeilor clonate, purtand coduri de bare, ca niste produse expuse la raft.
“Nu am vrut ca prin aceasta metafora vizuala sa fim misogini sau sa spunem ca toate femeile sunt la fel. Este vorba doar despre femeile care se formeaza si se definesc exclusiv prin tendintele de sezon – sa le spunem. Personajul este in cautarea iubirii adevarate, asa ca in afara de ea, toate celelalte par surogate” – isi descrie basistul conceptul.
Dintre toate femeile el o cauta pe aceea, pe singura, pe a lui. In planul oniric, apare cea asteaptata, printre lumini si cristaluri, ca intr-un basm. Totul se schimba: atmosfera, starea, chiar si infatisarea lui. In paralel, povestea este sustinuta de trupa Parlament care isi joaca propriul rol, ilustreaza si sustine starile personajului.
“Cred ca orice barbat normal trece prin aceste stari. Doamne, da-mi iubire reprezinta de fapt o invocare cotidiana, o dorinta a fiecarui barbat”, a adaugat Pepino.
Filmarile au durat numai doua zile. “N-au fost exagerat de obositoare, caci s-a realizat un decupaj adecvat si s-a stiut ce se doreste. S-a filmat eficient”, povesteste Pepino. Locatiile de filmare au fost Parcul Herastrau si clubul The Silver Church. Regia a fost asigurata de tandemul Ovidiu Darian – Sorin Vasile, iar semnatarul montajului este Eugen Stoie.
Sursa: gala PR