De Citit : Știri

Filmul de debut al lui Bobby Paunescu are azi premiera la Venetia

| 04 septembrie

Matt Damon, Michael Moore, Nicolas Cage, George Clooney, Oliver Stone, Richard Gere si Sylvester Stallone sunt doar cativa din invitatii celebri ai Festivalului International de Film de la Venetia, eveniment care a inceput pe 2 septembrie si se va incheia pe 12 septembrie.
La 21 de ani dupa ce a castigat un Oscar pentru Cel mai bun film strain (“Cinema Paradiso), Giuseppe Tornatore a dechis ce-a de-a 66-a editie a festivalului venetian cu “Baaria”.
Este prima oara dupa 20 de ani cand vestivalul de la Venetia debuteaza cu un film italian. “Baaria”, un film vorbit in dialect sicilian, care include subtitrare in italiana, are peste 200 de actori in distributie si peste 1000 de figuranti. Coloana sonora este semnata de celebrul Ennio Morricone.

Joi a avut loc si premiera filmului "The Road”, cu Viggo Mortensen in rolul principal.
Dintre premierele americane, sunt asteptate "The Informant!" cu Matt Damon, "Capitalism: A Love Story", cel mai recent documentar al lui Michael Moore (care va ajunge si in Romania prin intermediul Transilvania Film), "The Men Who Stare at Goats" cu George Clooney in rolul principal, "Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans" cu Nicolas Cage in prim plan.

Cea de-a treia zi a Festivalului International de la Venetia incepe cu “Dieci”, un film de Valerio Mieli, inclus in sectiunea Controcampo Italiano, urmat de trei filme din competie: Lourdes de Jessica Hausner, Bad Lieutenant de Werner Herzog si Lei wangzi de Yonfan.
In afara competitiei ruleaza Valhalla Rising de Nicolas Winding Refn si Ehky ya Schahrazad de Yousry Nasrallah, iar in sectiunea Orizzonti sunt prezentate Viajo porque preciso de Marcelo Gomes & Karim Aïnouz, Dowaha de Raja Amari, Francesca de Bobby Paunescu si Il colore delle parole, in regia lui Marco Simon Puccioni.
sursa: labiennale.org.