De Citit : Știri

Film Noir inchide gala Anim’est 2009

| 09 octombrie

Gala de inchidere a celei de-a patra editii Anim’est, programata sambata, 10 octombrie, de la ora 20:30, la Cinema Patria, se incheie in stil mare: lung-metrajul sarbo-american hit Film Noir (r. Jud Jones, Risto Topaloski, 2007), selectionat in competitiile oficiale ale importantelor festivaluri de film de la Annecy, Pusan sau San Francisco.

O pelicula noir tipica, cu o atmosfera tensionata si seducatoare, Film Noir ii va captiva pe spectatorii de la Patria, care vor urmari cu sufletul la gura povestea politista plasata in Los Angeles-ul anilor 1950, intr-o noapte in care eroul (Mark Keller) se trezeste in lumina firmei luminoase de pe dealul Hollywood, intins pe asfalt, langa o masina de politie in care zace un politist mort. Ce va face eroul filmului atunci cand aude sirenele si vede luminile masinilor de politie pe urmele sale vor afla spectatorii si invitatii galei de inchidere de sambata seara.

De la 20:30, gala de inchidere Anim’est aduce pe scena de la Patria toti premiantii acestei editii, precum si membrii celor trei jurii, reprezentatii partenerilor festivalului si invitati speciali pe care cel mai important festival de animatie din Romania ii va aduce la Patria pentru a inmana trofeele Anim’est 2009 castigatorilor lor. Un premiu-surpriza pentru Intreaga Activitate, Premiul Publicului, decernat filmului preferat al spectatorilor prezenti la proiectiile din sectiunea Mozaic, premiile pentru Cel mai bun film din competitia de scurt metraj, Cel mai bun film studentesc, Cel mai bun film din sectiunea videoclip & advertising, Cel mai bun film romanesc, Cel mai bun film balcanic si, bineinteles, Trofeul Anim’est, inmanat celui mai bun film de lung metraj din competitia festivalului.

Biletele pentru gala de inchidere si proiectia Film noir costa, la fel ca la toate celelalte proiectii Anim’est, 10 lei, iar accesul publicului larg este deschis pe baza de tichet, asa cum si-a obisnuit deja spectatorii cel mai frecventat festival de film din Bucuresti, care a adus pana acum peste 11,000 de spectatori in cele patru locatii ale acestei editii, depasind deja numarul total de spectatori inregistrat anul trecut.

Toate filmele de scurt metraj premiate la cea de-a patra editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim’est vor fi proiectate in ultimul program Anim’est 2009, la Cinema Patria, duminica, 11 octombrie, de la ora 20:30.