De Citit : Știri

European Opera Days la Bucuresti

| 08 mai

European Opera Days, manifestare aflata la cea de a treia editie, a debutat ieri si la Bucuresti printr-o initiativa a Asociatiei Tinerilor din Romania pentru Cultura si Normalitate. Voluntarii A.T.R.C.N au oferit trecatorilor, in parc, pe strada sau la metrou, casti audio la care puteau asculta arii de opera.
De la Londra la Brno, de la Barcelona la Talinn, pe 9 mai muzica de opera va rasuna in multe orase europene, sarbatorind European Opera Days si, totodata, European Year of Creativity and Innovation. Intrata in circuitul cultural al Europei, Capitala va gazdui un spectacol extraordinar sub titlul “Asculta, simte, descOPERA!”, care va avea loc la Teatrul de Vara din Herastrau, pe 9 mai, de la orele 20:30.
Spectacolul il aduce pe scena pe tenorul Vlad Mirita alaturi de invitatii sai, solisti de opera sau pop, avand un repertoriu care acopera arii dintre cele mai cunoscute – Verdi, Puccini, Bizet, dar si canzonete sau chiar musicall. Orchestra formata din 80 de tineri instrumentisti, condusa de dirijorul Daniel Jinga, si corul Accoustic vor contribui la atmosfera deosebita.
Peste 2500 de bucuresteni sunt asteptati sambata, 9 mai, la orele 20:30, la Teatrul de Vara din Herastrau, la concertul Asculta, simte, descOPERA!.
Sursa: A.T.R.C.N.