De Citit : Știri

Dezbatere-eveniment la Bookfest 2010: E-revolutia lecturii

| 10 iunie

In soapta sau la microfon, rostit de editori, vizitatori sau organizatori, cuvantul „e-book” si-a facut loc pana in inima celei de-a V-a editii a Salonului International de Carte Bookfest. Este un cuvant intampinat mai degraba cu neincredere sau curiozitate, uneori cu teama sau ironie. Putini sunt cei care privesc aceast subiect tridimensional, majoritatea intelegand si cunoscand unul, maxim doua aspecte ale pietei de carte electronica, piata care incepe, cu pasi inceti dar siguri, sa se dezvolte si in Romania.
– Oare cartea electronica reprezinta o amenintare pentru modelul clasic?
– Care este rolul editurii in mediul digital?
– Cum putem combate pirateria?
– Se va modifica literatura in functie de mediul in care este promovata si distribuita?
– Ce inseamna e-Ink?
– Care este diferenta intre un e-reader si iPad sau tabletele electronice?
– Avem nevoie de noi modele de marketing si promovare pentru cartea electronica?
– Ce se schimba fata de modelul clasic din punct de vedere al editarii, distribuirii si vanzarii cartilor?
– Si, mai ales, e chiar atat de diferita experienta lecturii digitale fata de cea cu cartea de hartie in mana?
Acestea sunt doar cateva dintre dilemele pe care Iriver Story isi propune sa le rezolve alaturi de Marius Chivu, critic literar si editor la revistele Dilema Veche si Dilemateca, Dan Vidrascu, Director General al Editurii Litera, Ioan T. Morar, membru fondator al revistei Academia Catavencu si Razvan Tupa, poet. Discutia va fi moderata de Maria Botan, Category Sales Manager la Skin Media.
Intitulata "E-revolutia lecturii", dezbaterea va avea loc vineri, 11 iunie, de la ora 14.00, in pavilionul 16 din cadrul complexului expozitional Romexpo, sala Agora.
SKIN Media este importator si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei.
Iriver Story, produs de compania sud-coreeana Iriver, este singurul e-book reader comercializat in magazinele din Romania.
Cea de-a V-a editie a Salonului International de Carte Bookfest se desfasoara intre 9 si 13 iunie 2010, in pavilioanele 13, 14, 15, 16 si 17 ale Complexului Expozitional ROMEXPO din Bucuresti.