De Citit : Știri

„Cuba continua”, o expozitie Cosmin Bumbut adusa de Karousel la TIFF 2009

| 24 mai

Cea de-a opta editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) va gazdui o noua expozitie semnata Cosmin Bumbut – Cuba continua, proiect al galeriei Karousel din Bucuresti.
Pe intreaga perioada de desfasurare a festivalului, iubitorii de fotografie de arta sunt asteptati la Muzeul National de Arta din Cluj-Napoca, pentru a descoperi Cuba, intr-o poveste asa cum nu a mai fost spusa inca, profund personala si deloc comoda, apartinand unuia dintre cei mai apreciati fotografi romani contemporani.
Cuba continua reprezinta finalizarea unui proiect pe care Cosmin Bumbut l-a derulat pe parcursul a doua calatorii facute in 2008 si 2009 in Cuba, in locuri ca Manzanillo, Bayamo, La Habana, Cienfuegos, Vinales, Santiago de Cuba, Santa Clara, Republica de Chile.
Cuba continua este un demers artistic asumat, care a ocolit simbolismul turistic al Cubei si care a ales deliberat sa vada dincolo de invelisuri si fatade. O expozitie pentru cei care accepta ca nu senzationalul lipseste din viata noastra, ci emotia si lucrurile firesti.
Expozitia cuprinde peste 40 de fotografii in editii limitate de 30 de exemplare, fie expuse pe simeza, fie disponibile in portofoliul galeriei.
Expozitia va fi prezentata la Cluj in parteneriat cu Galeria Karousel, singura galerie de fotografie de arta din Bucuresti, si Havana Club.
„Cuba continua este prima expozitie de autor pe care Karousel o propune publicului. Este, de asemenea, prima oara, cand relocam o intreaga expozitie in afara galeriei si, nu intamplator, tocmai in spatiul generos al TIFF, pentru intalnirea cu un public al artelor vizuale. Ne dorim sa fie o colaborare frumoasa si sa revenim la TIFF cu noi proiecte in editiile viitoare.”, declara Violeta Sarbu, fondator Karousel.
Curatorul expozitiei Cuba continua este Corina Ilea, curator si critic de arta, in prezent doctorand la Concordia University, Montreal, unde preda si cursuri de istoria fotografiei.