De Citit : Știri

Care iti sunt limitele?

| 21 aprilie

Cotidianul va ofera joi, 23 aprilie, cea de-a doua parte a DVD-ului Corpul uman. Dincolo de limite, realizat de Discovery Channel. Documentarul radiografiaza cea mai complexa masinarie creata vreodata – corpul omenesc, pe parcursul a doua capitole ultraspectaculoase- Senzatile si Centrul de Comanda.
Cum se pot misca degetele mai repede decat gandul? Ce se intampla cand ne supraincalzim? Ce este durerea si cum poate fi controlata? De ce somnul declanseaza puteri necunoscute in mintea oamenilor?
Afla despre milioanele de nervi care ne poarta senzatiile prin corp si catre creier, cu o viteza uimitoare. Cum activitatea cerebrala se intensifica in caz de pericol, incetinind timpul pentru a ne salva. Cum creierul preia controlul in momentele de criza cand lupti cu foamea, nesomnul sau temperaturile extreme si cum sistemul nervos, aceasta sofisticata retea de comunicatii de care dispune corpul uman, ne salveaza in situatii-limita.
Dramatizari remarcabile ale unor povesti uluitoare si unor oameni obisnuiti care s-au intrecut pe ei insisi, dar cat se poate de adevarate, sunt completate de imagini futuriste 3D, care ilustreaza cele mai fine si complexe mecanisme ale corpului uman.
Documentarul va fi insotit de al doilea numar al Revistei Enciclopedica, intitulat In cautarea perfectiunii. Aceasta contine lupta oamenilor pentru perfectiune inca din Antichitate si Evul Mediu, continuarea ei pana astazi si ce poate aduce ziua de maine. Descopera celulele stem, ce este al saselea simt, moduri de a-ti stimula inteligenta, pana unde ai putea merge pentru frumusete, cat si promisiunea viitorului – clonele umane si omul bionic.
Pretul unui pachet promotional (ziar, revista si DVD) este de numai 12,9 lei.