De Citit : Știri

Campanie impotriva discriminarii vestimentare si muzicale

| 15 aprilie

Inspirati din uciderea dramatica a Sophiei Lancaster in Anglia, precum si din demersul britanicilor de a crea o organizatie care lupta impotriva descriminarii vestimentare si muzicale, Asociatia Umanista Romana va demara, in luna iunie, o campanie care pledeaza impotriva acestui gen de discriminare.

Proiectul va avea ca scopuri principale promovarea dreptului la diferenta, incurajarea diversitatii, inregistrarea cazurilor de violenta generata de astfel de motive, asistarea victimelor inclusiv in instanta cand va fi cazul, monitorizarea si sensibilizarea presei, societatii si autoritatilor cu privire la cazuri de acest tip, initierea unor demersuri pentru a se evita in media etichetari care promoveaza prejudecati si stereotipuri de perceptie asupra tinerilor nonconformisti etc.

Campania va avea ca semn distinctiv ochii de pisica neagra, date fiind binecunoscutele prejudecati asupra acesteia.

Va fi lansat si un website si va fi realizat un film de promovare a campaniei.

Cei care au avut parte de astfel de experiente nefericite pot sa trimita un mail la [email protected] si sa descrie situatia cu care s-au confruntat. Astfel de marturii vor fi incluse in filmul promotional al campaniei si in celelalte materiale de promovare. Filmarile vor fi realizate in Bucuresti in perioada 30 aprilie – 20 mai.

Sursa: www.Metalhead.ro.