De Citit : Știri

Albume noi de la HEAVEN & HELL, MOTÖRHEAD, NIGHTWISH, MANOWAR si FOO FIGHTERS

| 04 noiembrie

MOTÖRHEAD, NIGHTWISH si MANOWAR vor lansa sau intra in studio pentru albume noi, un nou DVD, cu titlul Neon Nights, al grupului HEAVEN & HELL va fi lansat, Dave Grohl si Krist Novoselic relanseaza FOO FIGHTERS, iar DREAM THEATER a gasit oficial inlocuitor pentru Mike Potnoy.

Mai multe detalii despre noutatile din lumea rockului direct de la Lenti Chiriac…

Album HEAVEN & HELL in memoriam Ronnie James Dio

Pe 16 noiembrie 2010, casa de discuri Eagle Rock, va edita un DVD al grupului HEAVEN & HELL cu titlul "Neon Nights". Produsul este scos in memoria celui care a fost vocea grupului, Ronnie James Dio, decedat pe 16 mai 2010, unul dintre cei mai mari solisti vocali din istoria rock-ului.
DVD-ul contine filmarea show-ului Heaven & Hell de la editia din 2009 al celebrului festival Wacken Open Air, iar ca bonus exista si varianta audio pe CD. Astfel, acest DVD este ultima filmare oficiala a grupului Heaven & Hell in formula Ronnie James Dio (voc), Tony Iommi (chit), Geezer Butler (bass) si Vinny Appice (bat).
Pe langa filmarile live aveti de vizionat si interviuri cu membri trupei, iar set list-ul concertului este acesta:
01. E5150
02. The Mob Rules
03. Children Of The Sea
04. I
05. Bible Black
06. Time Machine
07. Fear
08. Falling Off The Edge of the World
09. Follow The Tears
10. Die Young
11. Heaven And Hell
12. Country Girl
13. Neon Knights

MOTÖRHEAD: The Wörld Is Yours

Grupul britanic MOTÖRHEAD a finisat noul sau album de studio ce se numeste The Wörld Is Yours. Acesta va aparea pe piata pe 14 decembrie 2010 si trebuie sa notati ca partiile de tobe pentru acest produs au fost trase in studioul Studio 666, ce apartine lui Dave Grohl (fostul tobar al grupului Nirvana, actualmente la Foo Fighters.
Discul contine urmatoarele piese:
01. Born To Lose
02. I Know How To Die
03. Get Back In Line
04. Devils In My Head
05. Rock ‘N’ Roll Music
06. Waiting For The Snake
07. Brotherhood Of Man
08. Outlaw
09. I Know What You Need
10. Bye Bye Bitch Bye Bye

NIGHTWISH cu noutati abia in 2011
Grupul finlandez NIGHTWISH a intrat in studio pentru a incepe lucrul la un nou material discografic, primul dupa albumul Dark Passion Play editat in 2007.
La voce va fi tot Anette Olzon, iar lansarea lui este prevazuta pentru finele anului 2011.

Mike Potnoy va fi inlocuit dupa doua decenii

Conform afirmatiilor lui James LaBrie, DREAM THEATER, a inchis lista cu potentialii inlocuitori al bateristului Mike Potnoy.

Deocamdata nu s-a luat o decizie finala, dar se pare ca auditiile au decurs impecabil, insa mai dureaza un pic pana cand grupul sa vina cu un anunt official si pentru ca este o decizie extrem de delicata dupa o colaborare de mai bine de doua decenii cu Mike.

FOO FIGHTERS reloaded, cu Dave Grohl si Krist Novoselic de la Nirvana

Dupa ce in ultima perioada s-a ocupat mai mult de proiectul THEM CROOKED VULTURES, Dave Grohl a decis sa reactiveze FOO FIGHTERS si sa inregistreze cu acesta un nou album de studio. La realizarea noilor piese isi va adduce contributia fostul sau coleg din Nirvana, Krist Novoselic, iar de productie se va ocupa Butch Vig, cel care a semnat deja celebrul "Nevermind" al grupului Nirvana.

MANOWAR se intoarce la primul album

MANOWAR se afla in present in studio pentru a trage inca odata albumul "Battle Hymns", primul produs al grupului scos in 1982.
Cu aceasta ocazie, Manowar l-a invitat in studio pe primul sau baterist, Donnie Hamzik, cel care a batut pe “Battle Hymns”.