De Citit : Știri

Agenda pentru timpul liber: 21-27 septembrie

| 21 septembrie

Premiera spectacolului Music-Hall cu Fanny Ardant in distributie, opera Celan din cadrul Festivalului George Enescu si premiera filmului de actiune Gamer – Jocul supravieturii se numara printre cele mai interesante repere din agenda culturala bucuresteana pentru saptamana 21-27 septembrie.
Luni, incepand cu ora 22.00, Paula Seing, Ozana Barabancea, Luiza Zan, Marius Popp, Alin Constantiniu, Puiu Pascu, Tudor si Ciprian Parghel vor urca pe scena Hard Rock Cafe, in memoria interpretei de jazz Anca Parghel. Artisti care i-au fost prieteni si colegi artistei o vor sarbatori in cadrul Anca Parghel Night, pentru a marca faptul ca, in luna septembrie, artista ar fi implinit 52 de ani.
Pe 22 septembrie, bucurestenii pot urmari, la Cinemateca Eforie, filmul romanesc Intre Oglinzi Paralele (1978) regizat de Mircea Veroiu, cu Ion Caramitru, Adrian Pintea, Elena Albu si George Constantin in distributie. Filmul este o adaptare libera dupa romanul Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi si piesa Jocul ielelor, ambele scrise de Camil Petrescu. Biletele au preturi cuprinse intre 3 (redus) si 4 lei.
Miercuri, actrita franceza Fanny Ardant vine in Romania cu piesa Music-Hall de Jean Luc Lagarce, regizata de Lambert Wilson, care va fi prezentata la Teatrul Odeon, incepand cu ora 19.30. Din distributia piesei produsa de Théatre des Bouffes du Nord din Paris, care a avut premiera in ianuarie 2009, mai fac parte actorii Eric Guerin si Francis Leplay. Spectacolul, in limba franceza, va fi supratitrat in limba romana. Preturile biletelor sunt cuprinse intre 15,9 si 31,8 lei.
Opera in sapte scene Celan, in varianta concertata, compusa si dirijata de Peter Ruzicka va fi prezentata, joi, incepand cu ora 19.00, pe scena Operei Nationale Bucuresti, in cadrul Festivalului George Enescu. Din distributia spectacolului dedicat poetului Paul Celan fac parte Stefan Ignat, Ionut Pascu, Aurelia Florian, Horia Sandu si Gabriela Dragusin.
Pe 25 septembrie, cinematografele bucurestene vor prezenta premiera filmului de actiune Gamer – Jocul supravieturii regizat de Mark Neveldine si Brian Taylor. Pelicula, despre jocurile de strategie in care jucatorii nu mai controleaza entitati virtuale ci oameni in carne si oase, il are in rol principal pe actorul Gerard Butler, cunoscut pentru rolul din filmul 300.
Sambata, 26 septembrie, Teatrul Act prezinta, incepand cu ora 19.00, piesa Amalia respira adanc de Alina Nelega Cadariu, regizat de Mariana Camarasan. Textul pe care se bazeaza piesa a castigat premiul Autor European in 2007 la Heidelberg. Actrita Cristina Casian, fost distinsa in 2008 cu premiul UNITER Debut pentru rolul din aceasta piesa, prezinta destinul unui copil prrovenit dintr-o familie instarita care pierde totul odata cu venirea regimului comunist. Biletele au preturi cuprinse intre 15 si 20 lei.
Comedia Fantoma, dragostea mea! de Noel Coward, regizata de Serban Puiu, va fi prezentata, duminica, 27 septembrie, la Teatrul Metropolis, incepand cu ora 19.00. Din distributia piesei care a deschis stagiunea 2009/2010 a Teatrului Metropolis fac parte Gabriela Popescu, Marius Florea Vizante, Monica Davidescu si Alexandra Velenciuc. Spectacolul realizat dupa piesa Blithe Spirit, recompensata cu premiul Tony in 2009 datorita succesului rasunator pe care l-a avut pe Broadway, este axat pe povestea romancierului Charles Condomine care este urmarit de fantoma primei sale sotii, Elvira, dupa ce participa la o sedinta de spiritism. Pretul unui bilet este de 21,2 lei.
Sursa: NewsIn.