De Citit : Știri

10 filme cu sanse la Oscar 2010

| 01 decembrie

New Moon, Avatar sau Star Trek sunt câteva din produsele cinematografice în cursa pentru cel mai râvnită statuetă.
Megaproducţia lui James Cameron, „Avatar”, sumbrul film pentru copii „Where the Wild Things Are” şi biopicul aviatic „Amelia” se numără printre cei mai serioşi candidaţi pentru un Oscar, potrivit criticilor americani de film. Iată 10 dintre filmele care au toate motivele să ţintească un Oscar la festivitatea de la începutul anului viitor.

10. New Moon
Deşi este noul idol al adolescentelor, Robert Pattinson nu are profilul dezirabil pentru Cel mai bun actor. La fel ca seria „Harry Potter”, nici romanţul cu vampiri nu trebuie să se aştepte la vreun Oscar semnificativ. Regizorul Chris Weitz, în schimb, are şanse să aducă un Oscar pentru efecte speciale, aşa cum a făcut şi cu o altă ficţiune cu succes la puşti, „The Golden Compass”. Un alt Oscar l-ar putea aduce coloana sonoră, cu piese de excepţie semnate de Muse, Thom Yorke, The Killers şi Editors.

9. The Lovely Bones
După ce-a transpus pe marele ecran „Stăpânul Inelelor” şi „King Kong”, imaginativul regizor neo-zeelandez Peter Jackson a adaptat cu talent şi atenţie la detaliu romanul lui Alice Sebold care spune povestea unei fetiţe de 14 ani, ucisă de un vecin şi ajunsă în purgatoriu, de unde vrea să se răzbune pe ucigaşul care se ascunde de poliţie. Avându-i în distribuţie pe Mark Wahlberg, Rachel Weisz şi Susan Sarandon (o posibilă nominalizată la Oscarul pentru rolul secundar feminin), filmul are câte puţin dintr-un film romantic de adolescenţi, o dramă de familie, un fantasy despre viaţa de după moarte şi un thriller cu ucigaşi în serie.

8. A Serious Man
Cu un scenariu şi o regie semnată de fraţii Coen, comedia cu accente dramatice este, în parte, inspirată de copilaria celor doi dintr-o comunitate iudaică. Protagonistul filmului, interpretat de cvasinecunoscutul Michael Stuhlbarg, este un profesor de fizică năpădit de problemele de la serviciu şi de acasă (unde se confruntă cu o soţie imposibilă). Nici sfaturile rabinice şi nici formulele matematice nu-l vor ajuta să evadeze din starea depresivă. Oscar ar merita, depotrivă, scenariul, regia, dar şi Stuhlbarg, suficient de expresiv în nenorocirea sa, amintind de expresiile demne de milă ale unor Woody Allen sau Matthew Broderick.
CITESTE MAI DEPARTE
PE
REALITATEA.NET
.