De Citit : Reviews

World Of Warcraft

| 19 iulie

Despre acest joc s-ar putea scrie carti de istorie. Cred ca e jocul care a revolutionat MMORPG-urile sau poate ca nu numai acest tip de jocuri, ci toate felurile de jocuri.
Warcraft este cel mai ingenios joc creat de Blizzard până în ziua de astăzi. Acesta, pe parcursul timpului a avut mai multe serii: Warcraft-Lord of the Clans, Warcraft-Orcs and Humans, Warcraft Reign of Chaos, Warcraft Frozen Throne, World of Warcraft, World of Warcraft The Burning Crusade,Word of Warcraft:Wrath of the Lich King.

Gameplay:
La inceputul jocului, fiecare jucator isi controleaza personajul creat intr-o lume, in care indeplinesc questuri(misiuni) date de NPC(Non-playable characters – personaje controlate de computer), astfel personajele castigand bani, experienta care le va ajuta sa creasca in nivel.
O alta parte interesanta a gameplay-ului este faptul ca te poti specializa intr-o oarecare meserie: pescuit(fishing), elixire si transmutari(alchemy), creare de armuri şi arme (blacksmithing), accesorii (enchanting), recuperarea vieţii (first aid), exploatarea minelor (mining), jupuirea pieilor animalelor(skining), mâncare (cooking) etc

Personaje:

Desi jocul este de o complexitate deosebita, sunt doar 2 tipuri de jucatori(jucabil si nejucabil). Cele nejucabile se mai numesc si (NPCs – NonPlayerCharacters).
După crearea unui cont, utilizatorul trebuie să-şi creeze un personaj, care poate fi adaptat/ personalizat, din cap până în picioare, după gustul jucătorului. Personajele pot aparţine uneia din cele două tabere, denumite Alianta si Hoarda.

Pentru a te alatura unei hoarde trebuie sa fi: Orc,Undedead(mort-viu),Tauren,Troll sau Blood Elf.
Pentru a fi in alianta trebuie sa fi: Human(om), Dwarf(pitic), Night Elf, Gnom sau Draenei.

Clase:
Fiecare jucator poate alege 9 clase: Hunter, Priest, Paladin, Rogue, Shaman, Druid, Warlock, Warrior si Death Knight.
Fiecare clasă este unică prin vrăjile şi abilităţile sale specifice. Pentru o clasificare a claselor de obicei se respectă principiul ‘gearului’: armură blindaj (plate armour), zale (mail armour), piele (leather armour), tesătură (cloth armour).

Acest joc m-a uimit inca de la inceput. Extraordinar joc!
Cifrele nu pot sa minta: pe 11 Ianuarie 2007 Blizard Entertainment a anunţat că numărul de jucători activi, care plătesc "la zi", a trecut de 8 milioane. Asta ma face sa afirm ca e poate cel mai complex joc din lume. De grafica nu ai ce spune, extraordinara(ca lacrima) iar gameplay-ul la fel de tare.
Cred ca va ramane unul dintre cele mai bune jocuri si peste 10 ani, poate chiar mai mult.