De Citit : Reviews

Tracy Chapman: De inima neagra

| 30 iunie

E de ajuns sa asculti o singura data Tracy Chapman: muzica ei dureros de sincera va ramane sa te bantuie.
“Inarmata cu vocea, chitara si constiinta sa, Tracy Chapman a facut ca muzica de protest sa fie din nou la moda”, scria in 1990 jurnalistul Richard Stengel in Time. La jumatatea anilor ’80 – perioada dominata de muzica pop – o tanara de origine afro-americana iesea in lumina reflectoarelor cu un stil muzical ce amintea, prin versuri si sunetul de chitara acustica, de veteranii muzicii de protest Bob Dylan si Nina Simone.
“Cantecele ei de inceput erau proaspete si puternice, marcate de linii melodice simple si versuri emotionante”, scria in 2008 revista All Music Guide despre Tracy Chapman (45 de ani). Iar lucrurile nu s-au schimbat prea mult de atunci, ultima dovada fiind albumul sau de anul trecut, Our Bright Future, ale carui piese “la fel de clare ca si vocea ei”, dupa cum scrie NOW Magazine, vorbesc in continuare despre iubire, spiritualitate, politica.
Si pentru ca turneul de promovare din 2008 a fost sold out, Tracy Chapman revine vara asta in Europa, alaturi de echipa sa – Joe Gore (chitara, clape), Patrick Warren (clape), Dawn Richardson (tobe) – pentru o noua serie de concerte (cateva dintre ele: Sopot – 5 iulie, Polonia, Hamburg – 12, iulie Germania si Nisa – 18 iulie, Franta).
Citeste mai mult pe Moneyexpress.ro.