De Citit : Reviews

Top concerte de Craciun

| 26 noiembrie

Pe langa traditionalele concerte de final de an sustinute de Alexandru Andries, Stefan Banica si Stefan Hrusca, bucurestenii vor putea gusta din electro-popul nordicului Jay-Jay Johanson, dar si din nostalgia melodiilor lui Demis Roussos.

New-wave scotian, armonii vieneze, gospel din Harlem si colinde tratate cu ritmuri latino si chitare rock’n’roll. Cam aceasta este oferta muzicala pentru luna decembrie. Iata zece dintre cele mai bune concerte din luna cadourilor.
1. Jay-Jay Johanson. Electro-popul cu influente jazzy al artistului suedez cu look androgin, supranumit „cavalerul melancolic“, va rasuna pe 4 decembrie intr-o bijuterie arhitectonica bucuresteana din secolul al XIX-lea, in spatiul polivalent The ARK – Bursa Marfurilor Creative.
2. Simple Minds. New-waverii scotieni ajung pe 15 decembrie la Sala Polivalenta din Capitala, fiind îintr-un turneu de promovare a proaspatului album „Grafitti Soul“. Din concert, nu vor lipsi nici hiturile „Belfast Child“, „Don’t You Forget About Me“ si „Alive and Kicking“.
3. Harlem Gospel Choir. Supranumit de Bono „Ingerii din Harlem“, corul va canta pe 21 decembrie la Sala Palatului atat piese clasice de gospel, dar si trei melodii din repertoriul lui Michael Jackson, ca un omagiu adus megastarului decedat în aceasta vara.
4. Alexandru Andries. Recent, arhitectul-bluesman a lansat albumul „Petala“, un disc melodios pe ritmuri de blues si bossa nova, incluzand si un cover dupa piesa „Octobre“ a lui Francis Cabrel. Il puteti asculta pe muzicianul pus pe glume in traditionalul concert de Mos Nicolae, pe 7 decembrie, la Cinema Scala din Bucuresti.
5. Johann Strauss Ensemble. Celebra orchestra austriaca de camera, impreuna cu soprana Romana Beutel si baritonul Michael Havlicek, va rasfata publicul pe 16 decembrie la Sala Palatului cu bucati din Johann Strauss-Fiul, Mozart si Josef Strauss. Pe 19 decembrie, pe aceeasi scena, va veni cu un „Craciun Vienez“ orchestra autohtona Spirit of Vienna Ensemble.
6. Analia Selis. „Cantece pentru cei mici si cei mari“ se intituleaza albumul de Craciun al artistei cu radacini latino-americane. Discul va fi lansat pe 13 decembrie într-un concert sustinut la Sala Radio din Bucuresti. In decembrie, cantareata va mai colinda in Timisoara, Craiova si Targoviste.
Citeste mai departe pe cotidianul.ro