De Citit : Reviews

Test Drive Unlimited review

| 23 iulie

Nu cred sa existe vreun impatimit al jocurilor de racing care sa nu fi auzit de Test Drive Unlimited.
Jocul este al 9 lea din seria Test Drive si cu siguranta cel mai reusit din toate punctele de vedere.
De ce Unlimited? Pentru ca libertatea de miscare este nelimitata.
Jocul se desfasoara pe insula Hawaii in care se regasesc drumuri, copaci, case, magazine si cam tot ce te-ai astepta sa existe într-o astfel de locatie exotica.
Jocul incepe intr-un aeroport de unde trebuie sa iti alegi caracterul de joc, avand la dispozitie mai multe modele. Urmeaza apoi sa iti cumperi o casa si o masina, fondurile fiind limitate. Acestea fiind zise…incepe explorarea insulei.

Pe harta din joc apar diferite locuri in care poti sa faci curse castigand astfel bani pe care-i folosesti la schimbarea vestimentatiei, cumpararea de masini si case, dar si experienta. Sunt cateva ranguri pe care le poate atinge un sofer in functie de kilometrii parcursi.

Vehiculele din Test Drive Unlimited sunt intr-adevar exemplare: exista o gama variata de branduri de masini incepand de la cele sport si ajungand la cele de lux fiecare intrand intr-o categorie de la A la F. Ele pot fi cumparate din show-room-uri si inainte de a le achizitiona pot fi chiar testate. Fiecare masina are sunetul motorului propriu precum si claxonul. Pe masura ce descoperi mai multe branduri, apar si magazinele de motociclete. Majoritatea pot fi “tunate”, performantele fiindu-le substantial ridicate.

Insula este foarte bine realizata din toate punctele de vedere. Te pierzi usor in peisajele ce iti apar in cale: de la drumuri prin paduri care seamana cu o jungla pana la plaje si chiar si un vulcan.
Cat despre varianta multiplayer, aceasta constituie un mod atractiv de a-ti petrece timpul concurand cu prietenii sau cu alti oameni in curse, sau schimband masini intr-un bazar.

Desigur, au aparut si o serie de patchuri care repara catvea buguri din joc dar si un megapack cu 45 masini.
Cat despre cerintele jocului, la vremea lansarii, in 2007, se considerau exagerate: un processor de 3 ghz,1 gb Ram si o placa video de cel putin 256 mb si jocul ruleaza fluent.
Surprinzator, fanii TDU din Romania si-au creat o comunitate unde pot downloada masini sau pot schimba pareri pe forum.
Mai multe pe www.testdriveunlimited.evonet.ro
De asemenea, exista niste zvonuri despre Test Drive Unlimited 2 care ar putea fi lansat in 2010.
Per ansamblu, jocul este un success categoric in aria de racing a gamingului fiind comparat cu NFS Porsche.

ARTICOL PUBLICAT IN CADRUL CONCURSULUI 2 GAMES 4 FUN!