De Citit : Reviews

Samurai Deeper Kyo

| 19 mai

Intro:
Samurai Deeper Kyo urmareste povestea lui Demon Eyes Kyo (Oni Me no Kyo – Kyo Ochii de Demon) care isi cauta trupul dupa ce sufletul i-a fost "sigilat" in trupul dusmanului sau, Mibu Kyoshiro. In aceasta cautare i se alatura vanatoarea de recompense Shiina Yuya, mostenitorul Shogunatului Tokugawa Benitora si Sanada Yukimura, un cunoscut rival al clanului Tokugawa.

Intriga:
In anul 1600 AD, in timpul bataliei de la Sekigahara, razboinicii Kyoshiro Mibu si "Demon Eyes" Kyo – un asasin ajuns legendar dupa ce-a ucis 1000 de oameni – se lupta pe viata si pe moarte. Amandoi dispar dupa ce un meteorit loveste campul de lupta.
Patru ani mai tarziu, il vedem pe Kyoshiro calatorind pe un drum de tara, in postura unui vanzator ambulant de leacuri. Este capturat de vanatoarea de recompense Yuya Shiina, care descopera apoi ca in interiorul trupului lui Kyoshiro se afla dormind insusi spiritul lui "Demon Eyes" Kyo.

Personajele:

Demon Eyes Kyo (Oni Me no Kyo)
Este cel mai de temut samurai al tuturor timpurilor. Toata lumea tremura de frica atunci cand ii vede ochii demonici de culoarea sangelui…
Nu se desparte niciodata de legendara sabie nodachi numita Tenro (Lupul divin), creata de maestrul Muramasa, care de altfel l-a initiat in tehnica Mumyo Jinpu Ryuu.

Mibu Kyoshiro
Un adevarat maestru al sabiilor, fiind unicul adversar al lui Demon Eyes Kyo. El este manuitorul sabiei Shibien (Sabia Purpurie), o alta creatie Muramasa.

Shiina Yuya
O fata care isi castiga existenta ca vanatoare de recompense in speranta ca intr-o zi il va vana si pe "omul cu cicatrice in forma de cruce pe spate", ucigasul fratelui ei, Nozomu. Ea foloseste ca arme de atac si aparare un pistol cu trei cartuse si pumnalele atasate de coapsele ei. Este singura care ii poate domoli pe cei doi razboinici.

Benitora
Maestrul Umbrelor, si mostenitorul tronului Tokugawa, Hidetada Tokugawa nu este prea mandru de reputatia familiei lui si prefera sa calatoreasca prin lume, sa invete tehnici noi de lupta sub denumirea de Benitora, Maestrul Umbrelor.

Muzica & Grafica:
Desi este un anime ce dateaza din anul 2002, grafica nu este cea mai grozava, dar este realizata destul de bine, iar efectele speciale de culori si de sunet fac imaginile sa prinda viata chiar sub ochii nostri.

Opening Theme:
"Ao no Requiem (Blue Requiem)" by Pipeline Project featuring Yuiko Tsubokura
Ending Theme:
"Love Deeper" by Pipeline Project featuring Yuiko Tsubokura

Genres: action, adventure, comedy, supernatural
Themes: Historical, Samurai
Age rating: Teenagers (May contain bloody violence, bad language, nudity)
Running time: 24 minutes
Number of episodes: 26

Go Watch it Now! Click aici. Articol publicat pe bleach.animezup.com.