De Citit : Reviews

Recomandari TV (weekendul 23-25 octombrie)

| 23 octombrie

FILME ARTISTICE

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (r. Adam McKay, 2004), vineri, Prima TV, 20:30. O comedie spumoasa cu Will Ferrell si Christina Applegate despre ce se intampla in culisele stiristilor.

Legends of the Fall (r. Edward Zwick, 1994), vineri, Acasa TV, 20:30. Un titlu de sezon, “Legendele toamnei”, cu un Brad Pitt in floarea varstei indragostit de logodnica fratelui ucis pe front.

Miller’s Crossing (r. Joel Coen, 1990), vineri, ActionStar, 20:35. Gabriel Byrne si John Turturo se simt ca la ei acasa in filmul in care doua bande rivale isi disputa controlul asupra unui oras unde politistii sunt simple marionete.

Natural Born Killers (r. Oliver Stone, 1994), vineri, Pro Cinema, 22:00. Filmul care l-a transformat in vedeta pe Woody Harrelson este un ”Bonnie si Clyde” al anilor ’90 cu violenta in exces, vinovat de asta fiind si scenaristul Quentin Tarantino.

Dreamers(r. B. Bertolucci, 2003), vineri spre sambata, TVR 2, 0:10. In plina verva revolutionara, in Parisul lui ’68, trei tineri visatori se retrag intr-un apartament, unde exploreaza limitele emotiilor si sexualitatii.

Battlestar Galactica(primul sezon, primul episod), sambata, AXN, 11:00. Amenintati cu extinctia de o rasa de cyborgi, ultimii supravietuitori ai colonistilor umani se imbarca pe nava Battlestar Galactica cu gandul sa se intoarca pe Pamant.

I Really Hate My Job (r. Oliver Parker, 2007), sambata, ComedyStar, 14:15. Povesti despre sobolani, revolutie si arta sunt depanate de cinci femei care lucraza intr-un restaurant. Doua dintre ele sunt jucate de Oana Pellea si Alexandra Maria Lara.

Munchen (r. Steven Spielberg, 2005), sambata, Pro Cinema, 22:00. Mossadul trimite o echipa speciala sa ia urmele palestinienilor care au rapit si ucis 11 sportivi israelieni prezenti la Jocurile Olimpice de la Munchen din 1972.

Cea mai fericita fata din lume (r. Radu Jude, 2008), sambata, HBO, 22:00. Pe langa filmul cu adolscenta din provincie care vine la Bucuresti sa filmeze un clip promotional pentru o marca de sucuri, sambata, canalul HBO dedica intreaga zi celor mai noi filme romanesti, de la scurt-metrajele „Canton” si „Renovare” la lung-metrajul „Pescuit sportiv”.

Fear and Loathing in Las Vegas (r. Terry Gilliam, 1988), sambata, Cinemax, 23:15. Johnny Depp si Benicio Del Toro pleaca, cu mintea afumata de droguri, in cautarea Visului American.In drumul spre Las Vegas, il culeg si pe tanarul autostopist Tobey Maguire.

Efect 30 (primul sezon, primul episod), duminica, Prima TV, 22:00. Nu pierdeti primul episod din varianta romaneasca la „Totul despre sex”. Andreea Raicu si inca trei prietene se apropie de 30 de ani si-si dau seama ca imbatranirea nu le face nici mai fericite, dar nici mai intelepte.

Slumdog Millionaire (r. Danny Boyle, 2008), duminica, HBO, 20:00. Rasfatat al premiilor Oscar de anul trecut, ingeniosul film prezinta lumea mahalalelor indiene cu o camera excelenta si cu o coloana sonora la fel de inspirata.

Out of Africa (r. Sydney Pollack, 1985), duminica, TVR1, 21:10. Sapte premii Oscar a luat idila kenyana dintre scriitoarea daneza interpretata de Meryl Streep si vanatorul sexy jucat de Robert Redford.

Chocolat (r. L. Hallstrom, 2000), duminica, TVR 2, 23:10. Indulciti-va ultima seara de weekend cu povestea nostalgica a unei femei care stia sa transforme ciocolata intr-un elixir pagan pentru problemele sufletesti.

Lives of Others(r. Florian Henckel-Donnersmarck, 2006), duminica, CineStar, 23:50. Un ofiter de securitate primeste misiunea de a spiona un dramaturg banuit de planuri subversive la adresa regimului comunist. Drama germana a luat un Oscar.

DOCUMENTARE

Vanatorii de mituri, vineri, Discovery Science, 21:00. Jamie si Adam vor incerca de aceasta data sa vada daca o barca gata sa se scufunde poate fi salvata atunci cand este umpluta cu mingi de ping pong.

Jamie, ministrul hranei sanatoase, vineri, TVR 2, 21:00. Ferindu-ne de pacatul fast-foodului, celebrul star-bucatar vrea sa arate in ce fel poti gati sanatos si delicios in acelasi timp.

Avatarurile unei prietenii, sambata, TVR2, 10:00. Postul national difuzeaza in premiera indeditul documentar dedicat prieteniei dintre Constantin Noica si Nicolae Steinhardt. Regizorul Radu Gaina s-a inspirat din „Jurnalul fericirii”, dar a cules si marturii ale unor personalitati ale culturii autohtone.

Bruce Lee. Martial Arts Master, sambata, ActionStar, 21:20. Filmul lui Guy Scutter este un documentar captivant despre viata celebrului actor si karatist, de la nasterea in San Francisco pana la misterioasa moarte din Hong Kong.

Marilyn Monroe, duminica, Romantica, 11:00. Documentarul este un omagiu adus straniei dive hollywodiene si vietii sale pline de deziluzii si traume.

EMISIUNI MUZICALE

Prodigy: From the Beginning, vineri, MTV Dance, 21:00. Urmariti primele videoclipuri ale prodigiosilor maestri englezi ai muzicii rave.

French Only, sambata, Trace TV, 15:15. Aflati care sunt cele mai proaspete piese din muzica urbana franceza.

The Killers: MTV Live, sambata, MTV2, 19:30. Urmarti secvente dintr-un concert danez sustinut de una dintre cele mai in voga trupe ale rockului alternativ american.

Storytellers: Mariah Carey, duminica, 13:00, VH1. Aflati cum a debutat cariera cantaretei pop cu cel mai mare succes in anii ’90.

Concert extraordinar de ziua Regelui Mihai, duminica, TVR Cultural, 18:00. Concertul dirijat de Cristian Mandeal, care include lucrari de Mozart, Vivaldi, Corelli, dar si de compozitori romani, este transmis in direct de la Ateneul Roman.