De Citit : Reviews

Need For Speed Undercover Review

| 13 iulie

Povestea din “Undercover”, joc lansat de EA, este destul de simpla si imi aminteste de primul film din seria Fast and Furious.
Va trebui sa fii un ofiter sub acoperire si sa atragi atentia unei mici echipe locale care sa te invite sa-i fii alaturi.
Scopul este acela de a te folosi de memebrii acelei echipe pentru a prinde “pestele cel mare” – un alt punct comun cu filmul Fast and Furious. Nu, nu sunt rau, mi-a placut filmul Fast and Furious, insa modul in care ideea este prezentata in joc lasa mult de dorit.

Cinematicele, desi au fost facute folosind actori, nu au acel farmec aparte care sa te prinda, poate cu exceptia catorva domnisoare si a catorva masini exotice. Ideea sistemului de recompensare a jucatorului care ii imbunatateste un anumit skill imi aduce aminte de Juiced: Hot Import Nights, insa sistemul DNA folosit in HIN era din punct de vedere grafic mult mai bine realizat fata de barele seci de statistica folosite aici. Cursele nu sunt extrem de dificile, daca conduci masina care trebuie, insa te vor innebuni daca ai ales prost. In final esti un simplu politist sub acoperire si acest lucru iti este amintit de dubiosul tau “handler” cu fiecare ocazie.

Misiunea ta este simpla: intra pe sub pielea lor, gaseste informatia necesara apoi dezmembreaza echipa respectiva si treci la urmatoarea. Poate te intrebi cum anume dezmebrezi echipa? Pai, pur si simplu te izbesti cu masina ta de masina coechipierului pana o distrugi.
Da, ii alergi pe strazi, te strecori cu iscusinta prin trafic, AI-ul incearca sa scape de tine dar in final nu te atrage. Eventual, undeva pe la sfarsitul jocului, te vei duela cu cea care te-a trimis acolo sa gasesti niste dovezi importante.
Poate ca ideea aceasta cu politistii corupti si motivele lor ascunse ar fi suficienta sa atraga, insa, ceva lipseste, ceva care sa te faca sa simti ca esti in pielea caracterului. Daca te intereseaza doar un joc in care sa alergi pur si simplu cu ultimele modele de masini pe strazile unui oras virtual sau sa vezi ce viteza maxima prind pe o autostrada, atunci o sa fii destul de multumit, insa nu te astepta la mai mult.
A, inca un lucru: daca vrei ca jocul sa arate frumos si sa te bucuri la maxim de efectele speciale, ar fi bine sa ai un sistem destul de performant deoarece pe sistemele slabe grafica este invechita si chiar nu mai are nici un pic de farmec jocul.
ARTICOL PUBLICAT IN CADRUL CONCURSULUI "2 GAMES 4 FUN" !
update: ARTICOL DESCALIFICAT pt Plagiat.
articolul original – aici.