De Citit : Reviews

MIKA iese pe piata cu „Songs For Sorrow”

| 11 mai

MIKA lanseaza in mai o editie limitata de EP ca va include patru piese in varianta acustica, prefigurand iesirea pe piata a celui de-al doilea album al sau ca va avea loc in aceasta toamna.
MIKA a colaborat cu Owen Pallet de la Final Fantasy si Arcade Fire pentru acest EP ce include patru piese: Blue Eyes, Toy Boy, Lonely Alcoholic si Lady Jane.

Songs For Sorrow va fi disponibil incepand cu data de 25 mai sub forma unei carti cu un design special ce va include si CD-ul cu cele patru piese noi ale lui Mika.

Fiecare cantec a fost dat unora dintre artistii si designerii preferati ai lui Mika din intreaga lume care au creat opere de arta pe baza propriei interpretari a canteceleor in cauza.

Cartea include lucrari noi ale unor artisti ca Peter Blake, Paul Smith, Es Devlin, Jim Woodring, Alber Elbaz (Lanvin), Al Columbia, Sophie Blackall, Jim Medway, David Mackie, Richard Hogg, DaWack, Nilesh Mystry, Kerasacoet, Tao Nyeu, Richard Hogg, Huck Scarry si Walter Van Beirendonck.

Anticipand lansarea cartii, trei dintre piesele de pe Songs For Sorrow vor fi disponibile pentru download pe 14 mai in exclusivitate pe site-ul lui Mika www.mikasounds.com unde puteti asculta deja doua dintre piese.

Cartea beneficiaza de un design special cu coperti cartonate si va fi vanduta exclusiv pe www.mikasounds.com sau in magazinele Paul Smith din intreaga lume.

EP-ul va fi urmat de un mini turneu acustic ce va include locatii foarte speciale din intreaga lume, inclusiv show-ul din Marea Britanie ce va avea loc pe 8 iunie la Sadlers Wells.

Concerte:

1 iunie Berlin Passionskirche
2 iunie Amsterdam Concertgebouw
4 iunie Brussels AB
6 iunie Milano Franco Parenti
8 iunie Londra Sadlers Well
9 iunie Bordeaux Théâtre Femina
11 iunie Paris Cirque D’Hiver
12 iunie Paris Cirque D’Hiver

Un show acustic recent ce a avut loc la The Roxy in Los Angeles a strans peste 1500 de oameni ce au stat la coada ore intregi pentru cele 200 de bilete disponibile pe care Mika le-a inmanat personal din propria sa ghereta cu inghetata in Beverly Hills.

Mika declara:

„Atunci cand m-am apucat sa scriu pentru cel de-al doilea album al meu am crezut ca cel mai bine ar fi sa o iau usor si sa lansez un EP mai intai. Ce a rezultat a fost o colectie de piese acustice intitulate Songs For Sorrow. A fost bine pentru mine sa ma reintorc la lucrurile simple. Ideea carti a venit apoi de la versuri, de la cantecele care sunt un fel de basme sumbre si am crezut ca ar fi grozav sa am si ilustratii care sa le acompanieze si acest lucru sa ii faca unii dintre artisti mei preferati care sa dea o proprie interpretare acestor povesti”.

Mika va lansa cel de-al doilea album al sau de studio in aceasta toamna.

Scris si co-produs de Mika, noul material a fost realizat in doi ani si inregistrat la Londra si Los Angeles.

Albumul de debut al lui Mika, Life In Cartoon Motion s-a vandut in peste cinci milioane de exemplare in intreaga lumea si a castigat o multime de discuri de platina, un premiu Brit si o nominalizare la premiile Grammy.

sursa: Universal Music Romania