De Citit : Reviews

Medieval 2: Total War Review

| 14 iulie

Dupa ce Rome Total War a facut un mare pas inainte pentru genul strategic din mai multe puncte de vedere, seria Total War a avut parte de un nou titlu. Si chiar daca acesta nu aduce la fel de multe noutati, pastreaza totusi elementele care au facut Rome Total War celebru, iar cu imbunatatirile aduse reuseste sa impresioneze.
Asa cum o sugereaza si numele, Medieval 2: Total War se desfasoara in timpul Evului Mediu, cuprinzand astfel si cruciadele care s-au desfasurat in acea perioada.

Campania single-player acopera cateva secole, tipul de unitati care se vor perinda sub comanda voastra variind de la arcasi la tunuri.
La inceputul campaniei veti putea alege una dintre cele cinci factiuni puse la dispozitie (Anglia, Franta, Imperiul Roman, Spania, Venetia) fiecare cu avantajele si dezavantajele ei in ceea ce priveste atat trupele cat si obiectivele primite.
De asemenea, pe langa campania principala din Medieval 2 Total War, in single-player mai aveti posibilitatea de a juca sapte batalii istorice, dar si batalii dupa bunul plac, avand la dispozitie suficient de multe optiuni pentru modificarea acestora.

Fiind un joc Total War, Medieval 2 se desfasoara pe doua planuri. Imaginea de ansamblu este a planului strategic, unde examinati o harta a Europei si va administrati imperiul. De aici, aveti sub comanda toate asezarile, fortele armate, navale si, de asemenea, agentii. Aveti posibilitatea de a construi imbunatatiri pentru a imbogati economia sau pentru a ajunge la tehnologia avansata a secolului 15.
Spre exemplu, construirea de drumuri pavate nu creste numai comertul dintr-o provincie, ci contribuie si la marirea vitezei de deplasare a trupelor; imbunatatirea sectorului agricol pe de alta parte furnizeaza populatiei mai multa hrana, si prin urmare mai mult aur etc.

Spre deosebire de celelalte titluri din seria Total War, de data aceasta se pune un accent mai mare pe religie. Papa are un rol politic foarte important, putand initia cruciade impotriva necredinciosilor si excomunica conducatorii Crestini necooperativi.
In general Papa are grija sa-i faca pe toti sa se lupte cu cine trebuie. Acest element poate fi atat in folosul jucatorului cat si in dezavantajul acestuia.

Construind biserici, avand grija ca majoritatea populatiei din regat sa fie crestina si indeplinind misiunile pe care le ofera Papa va vor aduce usor in gratiile acestuia.
Fiind un stat sustinut de Papa, veti avea avantajul de a putea sugera pornirea cruciadelor impotriva unui anumit oras. Partea grea vine atunci cand incercati sa va pastrati pozitia in ochii Papei. In functie de deciziile diplomatice, pana la urma unul dintre celelalte state crestine va decide sa va atace, si din acel moment totul poate scapa usor de sub control. Dupa putin timp Papa va ordona incetarea ostilitatilor, iar daca nu ii respectati ordinul va poate excomunica. Odata excomunicati veti fi tinta numarul unu din joc, putandu-va alatura iar statelor crestine doar dupa moartea Papei sau a regelui vostru. Netinand cont de deciziile Papei nu veti vedea decat cum se ingreuneaza jocul.

Ar mai fi multe de spus despre Medieval 2: Total war dar va las sa descoperiti si singuri. Va mai spun doar ca aveti nevoie de o configuratie cel putin la fel de buna ca aceasta: CPU 2 GHz, 1 GB RAM, Video Card with 128 MB.

Medieval 2 : Total war
Producator: The Creative Assembly
Gen: Strategy
Data lansarii: 14-Nov-2006
Jocuri similare: Medieval: Total War, Rome: Total War, Rome: Total War – Alexander.

ARTICOL POSTAT IN CADRUL CONCURSULUI "2 GAMES 4 FUN"!