De Citit : Reviews

Mass Effect este cel mai bun RPG al celor de la BioWare

| 13 august

Mass Effect este cel mai bun RPG al celor de la BioWare si a fost ales cel mai bun joc al anului 2007. Din pacate a fost lansat doar pe Xbox 360.
Daca esti un gamer care vrea sa joace unul din cele mai bune rpg-uri lansate vreodata, atunci Mass Effect trebuie sa fie nr.1 pe lista voastra.

Portarea pe pc a venit in anul 2008 aducand multe imbunatatiri. Pe langa interfata intuitiva se pot folosi diferite hotkeyuri de pe tastatura pentru atribuirea unor abilitati speciale sau diferitor arme. Asfel poti schimba intre arme si abilitati foarte rapid.
Actiunea este mult mai fluida si mult mai alerta decat varianta pe Xbox360.

Din pacate nu se poate folosi un gamepad, fiind nevoiti sa ne bazam doar pe tastatura si mouse.
Posesorii variantei de pc vor putea downloada si addonul ,,Bring Down The Sky” gratuit.
Fata de alte RPG-uri, in ME nu poti juca decat in rolul comandantului Shepard. Care poate fi un el sau o ea, in functie de preferinte.
In ceea ce priveste personalizarea, trebuie sa stiti ca nu-i puteti modifica decat capul, pana la gat, restul corpului fiind standard.
Daca sunteti lenesi, la inceput puteti alege varianta rapida si sa porniti jocul cu un comandant al carui profil a fost deja creat de catre producatori. Daca nu, luati-va cafeaua langa voi, fiindca o sa aveti de munca.

Din punct de vedere grafic jocul arata exceptional, existand doar o singura problema – numarul de cadre pe secunda, care nu este tocmai stabil. Personajele au animatiile fetei foarte reusite iar mediul inconjurator are un design superb.

Coloana sonora nici nu se putea sa fie mai potrivita pentru joc iar vocile personajelor si actingul sunt si ele exceptioanale (lucru bun pentru un RPG). Varianta de pc are toate elementele variantei de pe Xbox360 cu destule imbunatatiri pentru a crea o experienta unica si satisfacatoare pentru posesorii de pc. Din punct de vedere grafic jocul foloseste motorul grafic Unreal 3 al celor de la Epic Games.

Despre povestea jocului nu va spun nimic. Mai bine sa fie o surpriza. Va pot spune doar ca o sa va tine foarte absorbiti in fata monitorului si ca va v-a rezerva cateva socuri emotionale.
Daca cumva nu ati jucat Mass Effect pana acuma, pune-ti mana pe el si nu va ridicati de pe scaunul din fata monitorului de la pc pana nu l-ati terminat. Doar nu vreti sa prindeti Mass Effect 2 fara sa fi jucat prima parte.

Pro
* Realizarea cinematica
* Voice-acting-ul
* Codexul galactic
* Sistemul de dialoguri
* Atmosfera
* Coloana sonora
* Optiuni numeroase pentru abordarea luptelor
Contra
* Interacţiune redusa intre aliati
* Explorarea planetelor devine plictisitoare foarte repede
* Destul de putine consecinte pentru alegerile facute
* Interfata pentru partea de comert
* AI-ul uneori este batut in cap