De Citit : Reviews

Mafia Review

| 13 iulie

Pe data de 28 August 2002, firma Gathering prezenta jocul creat de Illusion Softworks, numit Mafia.
Jocul reda atmosfera anilor 30-40, cand mafiotii faceau legea pe strada.
Actiunea, Aventura si Istoria domina in experienta jocului. Mafia a fost, la timpul lui, unul dintre cele mai bune jocuri, si este si azi in topul celor mai bune. De ce? Pentru ca istoria este punctul forte in acest joc.

Gameplay – Cand sunt trei, cine-o sfecleste?

Pentru ca personajul pe care-l joci este un taximetrist, la inceput esti "vanat" de "dusmanii" tai mafioti, asadar trebuie sa o iei la goana. Principala atractie a jocului o constituie faptul ca ajungi sa te imprietenesti cu mafiotii Paulie si Sam, cu care te intelegi chiar bine si chiar te distrezi provocand lesinul unor trecatori folosind doar masina.
Distractia in Mafia se datoreaza, in mare parte, armelor si masinilor.
Cine e atat de natang pentru a se pune cu tine? Dar, sa nu deviem de la subiect.
Jocul este "Free World": poti merge oriunde, oricand. Adica ti se ofera optiunea de a te juca fara misiuni, iar dupa ce termini jocul apare o noua optiune cand ai o casa a ta si faci ce doresti. Jocul iti pune la dispozitie 60 de masini istorice precum si 12 tipuri de arme istorice.

Politia – Dreptatea doare

Daca depasesti 40mp/h, esti urmarit de politie. Cum sa nu depasesti o asa viteza? Oricum, politia nu are sanse impotriva ta ! Esti mafiot, ce naiba: iei o masina si ai fugit ! Masinile nedescoperite sunt incuiate si trebuie sa le descui fara a fi prins pentru a le putea conduce. Motoarele trebuie inchise inainte de a iesi din masina si deschise daca vrei sa pornesti. Masina are si rezervor cu benzina, optiune reprezentata si ea langa vitezometru. Pentru alimentarea masinii trebuie sa mergi la o benzinarie. Ca si in viata reala, daca esti prins pe strada mergand cu arma la vedere, esti urmarit de politisti si daca tragi vreun foc de arma vei fi arestat.

Orasul – Un aer diferit

Orasul este destul de lejer: nu sunt foarte multe masini si poti circula linistit daca nu depasesti 40mp/h. Daca te pierzi prin oras poti folosi harta. Sistemul de viata este bine realizat: din cateva gloante poti muri imediat, deci trebuie sa fii atent.De asemenea, daca conduci si te accidentezi iti va scadea din viata. Design-ul masinilor? Ce sa mai spunem? Pentru un joc de vremea lui, este foarte bine realizat si s-a muncit foarte mult. Interioarele masinilor sunt reprezentate chiar foarte bine. Sunt multe locuinte, dar putini locuitori.

Za end
La vremea aceea jocul era considerat un joc cu o grafica foarte buna, si chiar si in ziua de azi este mai bun decat multe alte jocuri. Gameplay-ul era si este foarte ingenios. Doar Mafia 2 poate fi la fel ca Mafia, poate chiar mai bun.
ARTICOL PUBLICAT IN CADRUL CONCURSULUI "2GAMES 4 FUN"!