De Citit : Reviews

Holograf si basarabeanca Geta Burlacu, varfuri la Cerbul de Aur

| 05 septembrie

La ultimele patru editii ale Cerbului de Aur, concurentii de la Interpretare au ajuns pe scena de la Brasov prin intermediul Internetului. De la an la an vin concurenti care nu ar trece nici macar preselectiile pentru “Mamaia”. Anul acesta, nivelul calitativ al celor care concureaza pentru obtinerea “Cerbului” este cel mai scazut. Nemultumirile de la concursul de Interpretare au fost uitate cand a inceput recitalul trupei Holograf.
Din 16 concurenti care au evoluat in primele doua seri, doar despre patru se poate spune ca aveau ce cauta la festival: Geta Burlacu – Moldova, Ovi – Norvegia, grupul 4 Yuz – Turcia si Massimo Bertacci – Italia. Despre ceilalti nu se poate spune decat ca sunt toti o apa si un pamant si ca foarte greu ar gasi vreun angajament la un local cu pretentii. Poate doar romanca Jasmine ar putea aspira sa cante la un concurs de imitatori ai lui Michael Jackson.

“Nu avem de ales. Asta-i situatia de cand Internetul a devenit instrumentul de comunicare universal. Noi dam anunturi privind organizarea festivalului, iar cei care intentioeanza sa vina trimit un demo, bine «aranjat» in studio
Se face o selectie si, in functie de calitatea vocilor, si chiar a piesei, desi aceasta conteaza secundar, ii acceptam. Cand vin aici ne trezim ca la multi concurenti exista o diferenta mare intre ce era pe demo si ce canta ei. Atunci nu mai putem face nimic. Noroc ca mai sunt si exceptii. Cand nu exista Internetul se trimiteau adrese la case de discuri si la televiziunile de afara si ne trimiteau nu vedete, dar oricum oameni deja intrati in circuitul showbizului, cu un disc, doua la activ. Intr-un cuvant, cantareti. Acum vine cine vrea. Exista si o reticenta a caselor de discuri sa mai trimita oameni. Se merge pe principiul nu castiga omul meu, castiga omul concurentei, noi iesim prost, ne scad vanzarile etc. In perioada antedecembrista au fost concurenti care de la «Cerb» au sarit direct pe pozitii fruntase la Eurovision, Frida Boccara chiar a luat Grand Prix-ul, dintre cei care au venit imediat dupa 1990, multi sunt acum cantareti cu box office. Dar, repet, atunci nu veneau prin Internet. Pentru ca nu exista. Pana si la «Mamaia» se face acum o selectie riguroasa si la ei in ultimii trei ani nivelul la interpretare a crescut. Trebuie schimbat ceva, altfel «Cerbul» moare lent.” Aceste explicatii apartin unui specialist din TVR, care a tinut sa nu-i declinam identitatea.

citeste mai departe pe Cotidianul.ro.