De Citit : Reviews

God of War 2

| 04 august

Povestea continua tragedia lui Kratos, un spartan devenit rege al razboiului la sfarsitul primului joc, care, odata ajuns la putere si simtindu-se in afara trivialitatii existentiale a celorlalti zei , ajuta Sparta sa cucereasca restul Greciei , cetate dupa cetate.
Asta pana cand, in timpul asaltului asupra Rhodos-ului, zeii sunt cam iritati de intentia de genocid a lui Kratos si ii impun sa cedeze.
Acesta se arata putin interesat de ceilalti zei si se arunca de pe Muntele Olimp spre a asista asaltul.
Zeus si Athena il tradeaza si ii iau sistematic toate puterile de zeu, in timp ce spartanul se lupta si invinge Collosul din Rhodos, dupa care este ucis de Zeus.
Ca intotdeauna, se trezeste cu un aliat nebanuit, Gaia , care ii ofera o noua sansa de a se razbuna pe zeul zeilor.
Kratos porneste in cautarea Moirelor, pentru a-si schimba soarta si pentru a preveni uciderea sa de catre Zeus.

Anumite aspecte ale storyline-ului sunt foarte asemanatoare cu seria Prince of Persia desi mult mai putin elaborate: ideea schimbarii sortii, intoarcerea in timp si posibilitatea, dupa un anumit punct, de a incetini pana aproape de inghetul propiu-zis al timpului, folositor pentru rezolvarea anumitor puzzle-uri.

Daca v-a placut primul joc, al doilea e musai sa-l incercati. Daca v-au placut Prince of Persia, Shadow of the Colossus, Devil May Cry, sau Okami, jocul merita cumparat.
Daca va surade ideea de a petrece 14 ore parca extrase din filmul 300 din punct de vedere vizual, luptand cu zei, minotauri, meduze, calarind Pegasul printre nori si omorand eroii pe care-i stiti daca ati citit cate ceva din mitologia greaca, vi-l recomand cu caldura.

ARTICOL INSCRIS IN CONCURSUL 2 GAMES 4 FUN!