De Citit : Reviews

Fly me to the moon – primul eye-candy 3D duce lipsa de scenariu

| 19 iunie

Intr-o perioada in care Pixar si Walt Disney scot desene animate deosebit de frumoase, istete si emotionante, Wave Pictures se gandeste sa faca primul desen animat realizat in intregime cu ajutorul tehnologiei 3D – Fly me to the moon. Din pacate, aici se opresc meritele filmului. Amuzamentul, emotia, pasiunea lipsesc cu desavarsire din aceste desene animate puerile, foarte potrivite pentru copiii sub 10 ani, interesati poate doar de experienta vizuala.
Primul film animat pentru 3D este despre aselenizarea a 3 musculite
Intr-un cimitir de vechituri traiesc mai multe familii de musculite, printre care si Nat, I.Q. si Scooter. Cei 3 prieteni isi doresc dintotdeauna sa zboare catre luna, vis alimentat si de bunicul lui Nat, care ii povesteste constant nepotului sau despre aventurile sale din tinerete. Ocazia nu intarzie sa apara si cei 3 reusesc sa se strecoare la bordul rachetei Apollo 11 si sa porneasca in drum spre luna, intr-o aventura de neuitat. Prin urmare, primii oameni care au aselenizat au fost insotiti si de 3 musculite simpatice.
Eye-candy si cam atat…
Fly Me to The Moon este un eye-candy destul de reusit. Exista peisaje animate 3D foarte frumoase – pot spune ca depasesc chiar cateva peisaje din lumea reala. De asemenea, momentele 3D de navigare prin spatiu, in care ai senzatia ca meteoritii, planetele si rachetele trec la milimetru de tine, sunt excelente.
Mai departe de efectele 3D si de animatiile foarte frumoase – atat peisaje, cat si personaje pe care nu este greu sa le indragesti – filmul nu are mare lucru de aratat sau spus. Este un film care ar plictisi pe aproape oricine trecut de 6 ani sau nedornic sa isi aminteasca de cum era la acea varsta. Scenariul e cam stupid, scenele sunt lipsite de umor, iar elementele inteligente lipsesc cu desavarsire…
Domonic Paris – scenaristul, cred ca este fanul creselor in care toti copiii tipa unii peste ceilalti. Nu de alta, dar de asta avem parte din plin Fly me to the moon. Scene cu o intriga lipsita de logica, cu dialoguri guralive lipsite de orice fel de haz si fara vreun mesaj central evident.
Ce spun criticii despre Fly me to the moon?
Cronicile nu au fost in general in favoarea filmului Fly me to the moon. Claudia Puig spune intr-un review pentru USA Today ca Fly me to the moon este un film fara scenariu consistent, cu o poveste destul de stupida la baza si cu singurul merit ca ii introduce pe copiii de varste mici in atmosfera NASA.
O parere oarecum mai in favoarea Fly me to the moon am citit la Lisa Schwarzbaum pentru Entertainment Weekly, aceasta afirmand ca desi scenariul este lipsit de intriga si certaret, personajele sunt dulci si simpatice, ceea ce ne face sa trecem cu vederea scaparile adiacente.
Prin urmare, va invit, daca va hotarati sa vedeti Fly me to the moon, sa optati obligatoriu pentru varianta 3D la cinema. Nu de alta dar, desi dublat in romana si sunand si mai strident la nivel de dialoguri, macar va veti putea bucura de efectele vizuale spectaculoase.
CoolRank: 4.5/10
– atmosfera & entertainment: 4/10
– actori/voci: 6/10
– regie: 5/10
– scenariu: 4/10
– montaj: 5/10
Nota IMDb: 4.9/10
Articol publicat pe Raluk.ro.