De Citit : Reviews

Fate/ Stay night

| 08 mai

O data la cativa ani are loc un razboi intre 7 Magicieni, cunoscut drept Razboiul Sfantului Pocal. Prin ritualuri magice, Cei 7 Magicieni isi cheama Servitorii din diferite ere ale istoriei umanitatii, pentru a-i ajuta in acest razboi.
Fiecare Servitor apartine unuei anumite clase de magie si combat, si isi alege singur stapanul in functie de caracterul si spiritul lor.
Castigatorului Sfantului Pocal i se indeplineste o dorinta…

Intriga:
Emiya Shirou si-a pierdut parintii intr-un incendiu cand era mic, iar mai tarziu a ajuns sa fie adoptat de un vrajitor pe nume Kiritsugu Emiya. Desi isi admira foarte mult tatal adoptiv si isi dorea sa devina un aliat al binelui, Shirou e nemultumit ca are puteri limitate si nu reuseste sa devina un vrajitor important.
Asta pana intr-o zi, cand este atras involuntar in Razboiul Sfantului Pocal si e nevoit sa-si cheme "Servitorul" pentru a-l proteja. Afla ca Razboiul Sfantului Pocal implica o serie de batalii intre magicieni puternici, cu scopul de a castiga Sfantul Graal, care indeplineste o dorinta invingatorului. In total sunt 7 "Stapani Magicieni", fiecare cu cate un Servitor, adica un razboinic destoinic din istoria omenirii – Saber, Archer, Rider, Berserker, Lancer, Caster si Assasin – care trebuie sa-si ascunda identitatea unul fata de celalalt. Povestea urmareste aventurile lui Shirou si actiunile lui in Razboiul Sfantului Graal.

Personaje importante:
Emiya Shirou este un personaj principal tipic, doritor sa-i salveze pe toti si sa arate ca binele triumfa mereu. La inceput este de-a dreptul enervant si stangaci, inca pe masura ce se maturizeaza pe parcursul povestii, devine un erou adevarat.

Saber, Servitoarea lui Emiya, face parte din cea mai buna clasa de luptatori divini, de aceea, ea este cel mai ravnit razboinic dintre toti. Adevarata ei identitate este dezvaluita undeva pe la mijlocul seriei anime, cand lucrurile iau o intorsatura bizara. Se creaza o conexiune romantica intre ea si stapanul ei, care evolueaza destul de interesant pe parcursul razboiului.

Rin Tohsaka este primul magician ce-si face aparitia in serial, in timp ce isi cheama Servitorul, pe Archer. In aparenta, pare a fi o persoana foarte rece, stricta si cu un simt strategic al luptei foarte dezvoltat.
Archer este Servitorul lui Rin, si apartine clasei armelor de lupta de la distanta. Prin folosirea atacului lui cel mai puternic, isi dezvaluie identitatea istorica.

Muzica & Grafica:
Opening Theme:
#1: "disillusion" by Sachi Tainaka (eps 1-14)
#2: "Kirameku Namida wa Hoshi ni" by Sachi Tainaka (eps 15-23)
Ending Theme:
#1: "Anata ga Ita Mori" by Jyukai (eps 01-13)
#2: "Hikari" by Jyukai (ep 14)
#3: "Kimi to no Ashita" by Sachi Tainaka (ep 24)
Grafica este exceptionala, scenele de lupta fiind foarte detaliat realizate. Culorile si montajul contribuie la impresia ca e vorba de o poveste adevarat ce se desfasoara chiar sub ochii nostri.

Genres: action, drama, fantasy, romance, supernatural
Age rating: Teenagers (May contain bloody violence, bad language, nudity)
Number of Episodes: 26
Running time: 30 minutes

Go Watch it Now! (click aici)
articol publicat pe bleach.animezup.com.