De Citit : Reviews

„Fata exploziva”, un film din Supernova

| 09 iunie

Filmul se concentreaza pe Ivy, o tinara ce se intoarce pentru o saptamina acasa in Manhattan in timpul primului an de facultate.
Titlul extraordinar de sugestiv e, de fapt, o referinta la schimbarile majore ce se petrec sau sint pe cale sa se petreaca in viata ei. Ivy (Zoe Kazan, nepoata lui Elia) e suprinsa intr-o relatie incerta cu Al (Mark Rendall), o prietenie platonica plina de tensiune. Impreuna se plimba pe strazi, merg la petreceri, discutind diverse maruntisuri, in tot acest timp Ivy incercind cu disperare sa-si sune iubitul aflat in alt oras.
Regizorul Bradley Rust Gray impresioneaza prin realism, filmind in exclusivitate in decoruri reale, scenele de pe strazile New York-ului atragind in mod special atentia. Filmul e animat de momentele de meditatie ale personajului asociate interioarelor semiobscure si de aceste scene in care Ivy aproape se pierde in decorul orasului, singura sau cu Al, intr-o lumina rece, tare, intr-un continuu zgomot de fond caracteristic orasului.
citeste in continuare articolul semnat de Radu Meza in APERITIFF, ziarul FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE FILM TRANSILVANIA.