De Citit : Reviews

Diana Krall – Quiet Nights

| 10 aprilie

Noul albumul semnat Diana Krall, Quiet Nights, este o colectie de piese reinterpretate de artista intr-o maniera extrem de personala, delicate si puternice in acelasi tip, emanand o senzualitate matura, care reuseste sa ne seduca prin subtilitati atent dozate.

Quiet Nights atrage in primul rand prin selectia atenta a pieselor care au trecut testul timpului si care s-au impus ca momente de referinta in cultura muzicala mondiala.

Albumul deriva din pasiunea artistei pentru muzica braziliana, in special pentru acordurile romantice de bossa-nova, Quiet Nights fiind – de fapt – o scrisoare de dragoste adresata sotului ei.

Diana Krall, la cei 43 de ani ai sai, a creat un album puternic prin insasi pacea pe care o degaja, un album sofisticat cu aranjamente detaliate, realizate de un specialist al genului, Claus Ogerman, cel care a lucrat in prealabil cu nume precum Antonio Carlos Jobim, Joao Gilberto, Frank Sinatra sau Stan Getz. Ogerman este, probabil, singurul aranjor care poate sa transforme o compozitie incarcata intr-o adevarata relaxare auditiva. Acest lucru se datoreaza si producatorului Tommy LiPuma, cel cu care Diana colaboreaza pentru a 10-a oara.

Jazz-ul este combinat cu armonii atent lucrate, ritmuri exotice, iar rezultatul este unul remarcabil. Astfel a prins contur un album intim si romantic ce iti confera o stare apropiata cu cea de transa. Esti lasat sa visezi, sa te transpui in stari de relaxare totala, sa-ti creezi propria realitate. Quiet Nights este un album senzual, aproape erotic.

Diana Krall este si o pianista desavarsita, punctand interpretarea vocala cu interludii de pian excelent realizate. Compozitiile emana o frumusete clasica si o comunicare dezinhibata cu cei care le asculta.

Diana Krall – Quiet Nights tracklist:
1. Where or When
2. Too Marvelous for Words
3. I’ve Grown Accustomed to Your Face
4. The Boy from Ipanema
5. Walk on By
6. Guess I’ll Hang My Tears Out to Dry
7. Este Seu Olhar
8. So Nice
9. Quiet Nights
10. You’re My Thrill
11. How Can You Mend a Broken Heart
12. Everytime We Say Goodbye

Diana Krall – Quiet Nights se va lansa in luna aprilie si in Romania.

Sursa: Universal Music Romania