De Citit : Reviews

Buna! Ce faci?: Insipid

| 11 martie

Comedia romantica Buna! Ce faci? e inabil scrisa, imbibata de un lirism vizual pufos-insipid si disperat condimentata cu nuditate gratuita.

Buna! Ce faci? e o comedie romantica in care doi oameni demodati, sot si sotie, se intalnesc pe Internet fara sa se recunoasca si incep o idila online ce devine tot mai serioasa pe masura ce casnicia lor se ofileste. Faptul ca, in aceasta idila, sotii raman la fel de timizi ca in relatiile lor casnice, constituie principala propunere comica (mai degraba bland-ironica) a unui film care, in rest, nu propune mare lucru pe partea de comedie, iar atunci cand propune cate ceva (de pilda, o situatie in care sotii, pana atunci inapoiati tehnologic, cumpara un computer, mintindu-se unul pe altul ca o fac pentru fiul lor adolescent, si incep sa-i dea tarcoale pe ascuns), nu stie cum sa continue.
Celelalte personaje secundare fiind slab caracterizate, majoritatea glumitelor de umplutura vin prin personajul fiului (care e pe atat de activ sexual pe cat de cuminti sunt parintii) si se caracterizeaza prin aceeasi inabilitate scenaristica (responsabila: Lia Bugnar) de a expanda o propunere initiala, de a dezvolta o premisa (de pilda, aceea a episodului in care baiatul se duce la un casting pentru un film porno: tot ce reusesc realizatorii sa scoata de aici e un pic de nuditate gratuita – de fapt, singura functie dramaturgica de care personajul baiatului se achita onorabil e aceea, nu prea onorabila, de a aproviziona spectacolul, la intervale regulate, cu imagini de sani si funduri goale). Regizat de Alexandru Maftei, acest filmulet debil si insipid e plasat intr-o realitate romaneasca alternativa, cosmetizata cu un zel evazionist de-a dreptul nevrotic, in care, desi eroii nu par sa aiba meserii bine platite, fiului lor nu pare sa-i fi lipsit niciodata nimic – decat, in mod ilogic, tocmai un computer.
Click pentru detalii film, foto, trailer si program.
***
Click pentru cele mai recente review-uri.