De Citit : Reviews

Break Up Movie Survival Kit – Filme de vazut dupa o despartire

| 21 mai

Te-ai despartit de ea/el si nu iti vine sa mai iesi din casa, ai o stare proasta, iti derulezi in minte ultimele discutii. Iar un film pare singurul lucru care te-ar putea face sa iti iei gandul de la ultima intalnire sau ultima cearta.
Cu dedicatie pentru un prieten care trece printr-un moment nasol, o sa fac o mica lista de filme potrivite pentru un nou inceput. Iar, daca tot fac lista pentru el, m-am gandit sa impartasesc din experienta proprie si altor suferinzi.

Pentru Ea

1. The Holiday (2006) – The Holiday este un film perfect dupa o despartire, deoarece te ajuta sa crezi ca ai mari sanse ca pana la Craciunul viitor sa intalnesti un Jude Law (mmmm). Daca nu, macar un Jack Black de treaba.

2. Bridget Jones’s Diary (2001) – Deja controversata Renée Zellweger, va asteapta in Bridget Jones’s Diary. Este un film pentru femeile care suparate ca au parasit sau au fost parasite, se ineaca in inghetata sau beau vin in fata TV-ului. Asta in timp ce Mr. Darcy, Colin Firth, umbla pe strazi.

3. Someone like you (2001) – Daca te supara unul, nu inseamna ca sunt toti idioti. Pentru ca Someone like you o sa-ti arate ca barbatii sunt ok, problema e la tine… Poti sa dai, de pilda, peste Hugh Jackman chiar dupa primul colt. Si poate scoti si o carte dupa experienta asta si ajungi celebra, cum i se intampla lui Ashley Judd.

4. Legally Blonde (2001) – Daca esti parasita (ca esti prea blonda – cum pateste Elle Woods, prea bruneta, ca e alta mai blonda decat tine), ce mod mai bun de a te razbuna decat devenind un avocat de succes in roz. Ia modelul lui Reese Witherspoon din Legally blonde.

5. My best friend’s wedding (1997) – You can’t chase someone that doesn’t want to be caught. Cam asa ne invata Julia Roberts in My Best Friend’s Wedding. Si mare adevar graieste.
vezi video.

Pentru El

1. Hitch (2005) – Dupa toate schemele, strategiile si trucurile, toti ajungem la concluzia ca cele mai multe sanse sa iti cuceresti jumatatea le ai atunci cand esti tu insuti. Asa va incepe sa creada si Hitch – consilier profesionist in amor – atunci cand se indragosteste. Si, in plus, se dovedeste ca daca e sa iasa iese. Deci, poate te-ai despartit pentru ca nu a fost sa fie. Next.

2. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) – Daca te-ai despartit de ea si acum ti-ai sterge memoria, oare tot pe ea ai iubi-o? Mai romantat, poate te indispune putin, dar finalul din Eternal Sunshine of the Spotless Mind, sigur te va face sa te simti mai bine.

3. High Fidelity (2000) – Personajul lui John Cusack isi rememoreaza ultimele 5 despartiri, cauta motivele din spatele lor, isi recunostruieste viata si isi recastiga iubita. Wow! Ok, deci sigur ai ceva de invatat din toata agitatia din High Fidelity.

4. Something’s gotta give (2003) – Daca nu iese cu mama, iese cu fiica, iese cu altcineva si, in general in viata, ceva ceva tot trebuie sa iasa, adica Something’s Gotta Give. Asa ca nu iti mai plange de mila. Dragostea te astepta dupa colt.

5. Mr. Fix It (2006) – Poate ca ai vrea si tu pe cineva care sa o faca sa sufere teribil pe prietena ta fosta, astfel incat sa se reintoarca la tine cu inima franta si sa realizeze ce super tip erai. Un Mr. Fix It. Sau mai usor ar fi sa realizezi ca dragoste cu de-a sila nu se poate.
vezi video.

Si pentru el si pentru ea

1. Closer (2004) – Despre relatii twisted, dragoste, casatorie, infidelitate, sex si tot ce mai vrei. Poate dupa ce vezi Closer iti vei da seama si ca se poate mult mai rau.

2. Before Sunset (2004) – Ce poate fi mai trist decat sa iti intalnesti jumatatea in tren si sa nu stati impreuna decat o noapteca in acest Before Sunset ? Vezi?! Pentru tine sigur mai este o sansa.

3. Love Actually (2003) – Love actually is all around. So go out there and look for it. Da-te pe net, stai la coada la paine…

4. Serendipity (2001) – Ca sa reincepi sa crezi in destin, in reintalniri si reimpacari dupa zeci de ani si in faptul ca daca e sa iasa o sa iasa, Serendipity este filmul ideal. Fortele Universului comploteaza in favoarea ta.

5. Only you (1994) – Din aceeasi gama in Only You, destinul si dragostea merg mana in mana. Jumatatea ta, cu nume predestinat sau nu, exista si cu un pic de rabdare o vei intalni sau reintalni.

Ca bonus, o recomandare din partea prietenei mele, Alexa. Numai pentru cazurile in care v-a suparat rau de tot fostul/fosta: Kill Bill 1 si 2.
Ea zice ca merge la sigur pentru o uita de persoana care ti-a distrus linistea sufleteasca. Tarantino si Uma stiu ei ce stiu.
vezi video.

Articol publicat pe www.raluk.ro .